Directorul unei companii gigant, prezentă și în România, demisionează dintr-un motiv care a generat stupoare printre acționari

Stefan Kaufmann a devenit director executiv în aprilie 2023, după ce a fost membru al consiliului de administrație din 2019. El s-a alăturat pentru prima dată diviziei europene a Olympus în 2003.

Acțiunile Olympus au scăzut cu șase procente în tranzacțiile de dimineață, compania cerându-și scuze „pentru îngrijorarea pe care acest lucru a provocat-o acționarilor noștri, clienților și tuturor părților interesate”.

„La aflarea unei acuzații potrivit căreia Stefan Kaufmann ar fi cumpărat droguri ilegale, Olympus, în consultare cu un consilier juridic extern, a investigat imediat faptele, a făcut un raport către autoritățile de anchetă și a cooperat pe deplin cu ancheta acestora”, a declarat compania.

Consiliul de administrație al companiei a „stabilit în unanimitate” că Kaufmann „s-a angajat probabil în comportamente incompatibile cu codul nostru global de conduită”.

Kaufmann, al doilea președinte non-japonez al companiei, a fost rugat să își prezinte demisia, care a fost acceptată de consiliu, a adăugat Olympus.

Olympus a declarat în 2020 că își vinde divizia de aparate foto, aflată în dificultate, pentru a se concentra pe echipamente medicale. Olympus este prezentă în domeniul aparatelor foto încă din 1936, dar s-a confruntat cu dificultăți alături de rivalii din industrie după apariția smartphone-urilor.

Compania istorică a avut succes în domeniul echipamentelor medicale și controlează o mare parte din piața globală a endoscoapelor.

Președintele Olympus, Yasuo Takeuchi, va prelua funcția de CEO „pentru moment”, în timp ce comitetul de nominalizare al consiliului analizează „toate opțiunile pentru un succesor”, a declarat compania.

Elon Musk, lovitură dată liderului suprem al Iranului: i-a suspendat contul de pe rețeaua X

ESA discută cu SpaceX despre aderarea companiei la o cartă internaţională pentru reducerea deşeurilor spaţiale