DNA anunță primele măsuri după descinderile mamut de la ANPC Ilfov: Sunt primele acuzații oficiale

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de inculpatul Popa Daniel, comisar șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Ilfov din cadrul ANPC, pentru săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită și o infracțiune de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Conform procurorilor, în perioada mai – august 2024, inculpatul, cu ocazia unor controale făcute la mai multe firme, ar fi pretins și ar fi primit sume de bani de la unii operatori economici sau de la alte persoane pentru neefectuarea unor verificări și neaplicarea unor sancțiuni.

De exemplu, în 14 iunie 2024, cu ocazia efectuării unui control la o firmă din Popești Leordeni, având ca obiect de activitate „servicii de panificație”, inculpatul ar fi pretins și ar fi primit suma de 30.000 lei, pentru neaplicarea sancțiunii contravenționale complementare a închiderii unității și aplicarea unei amenzi mai blânde.

De asemenea, în 8 aprilie 2024, inculpatul ar fi primit de la două persoane (martori în cauză) suma de 10.000 de lei pentru a le informa pe acestea cu privire la viitoarele controale efectuate de către Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Ilfov.

Totodată, în perioada august – septembrie 2024, acesta i-ar fi comunicat unei persoane date care nu sunt destinate publicității, respectiv efectuarea de către ANPC a unor controale în zona în care acesta deține un spațiu comercial, cu scopul de a o proteja de controale care ar putea antrena tragerea la răspundere contravențională și/sau penală.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul nu are dreptul să exercite funcția de comisar ANPC. În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane, precizează procurorii.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Liderul politic care îi cere lui Nicolae Ciucă să iasă de la guvernare și să se retragă din cursa pentru fotoliul de la Cotroceni

VIDEO Desant rusesc în Ucraina: Moscova a atacat patru orașe și avansează în Donbas / Cel puțin cinci morți