Documente ultra secrete ale SUA au scăpat pe Telegram: Israelul pregătește atacul împotriva Iranului

 

Scurgerea este „profund îngrijorătoare”, a declarat un oficial american pentru CNN.

Documentele, datate 15 și 16 octombrie, au început să circule online vineri după ce au fost postate pe Telegram de un cont numit „Middle East Spectator”.

Acestea sunt marcate ca fiind strict secrete și au marcaje care indică faptul că sunt destinate să fie văzute doar de SUA și de aliații săi „Five Eyes” – Australia, Canada, Noua Zeelandă și Regatul Unit.

Acestea descriu pregătirile pe care Israelul pare să le facă pentru o lovitură împotriva Iranului. Unul dintre documente, care spune că a fost compilat de Agenția Națională de Informații Geospațiale, afirmă că planurile implică deplasarea munițiilor de către Israel.

Un alt document spune că provine de la Agenția Națională de Securitate și descrie exercițiile forțelor aeriene israeliene care implică rachete aer-sol, despre care se crede, de asemenea, că ar fi în pregătire pentru o lovitură asupra Iranului.

Un oficial american a declarat că ancheta examinează cine a avut acces la presupusul document al Pentagonului. Orice astfel de scurgere de informații ar declanșa automat o anchetă a FBI, alături de Pentagon și agențiile americane de informații. FBI a refuzat să comenteze.

Scurgerea de informații are loc într-un moment extrem de sensibil al relațiilor americano-israeliene și va stârni furia israelienilor, care se pregătesc să atace Iranul ca răspuns la tirul de rachete iranian de la 1 octombrie. Unul dintre documente sugerează, de asemenea, ceva ce Israelul a refuzat întotdeauna să confirme public: că țara deține arme nucleare. Documentul spune că SUA nu au văzut niciun indiciu că Israelul intenționează să folosească o armă nucleară împotriva Iranului.

Incendiu la un panou electric, la o sală de evenimente din Feleacu/ 20 de persoane au ieşit din clădire – Incendiul, stins de angajaţi

UPDATE – ALEGERI ÎN MOLDOVA. Primele rezultate: Maia Sandu, pe primul loc după procesarea a 42 la sută din procesele verbale. Al doilea este Stoianoglo, la peste cinci procente distanţă