Doi moldoveni şi un român, prinşi cu o mare cantitate de drog ‘Zombie’ adus din Belgia

Doi bărbaţi din Republica Moldova şi un român au fost prinşi de procurorii DIICOT, în Bucureşti, în timp ce scoteau dintr-un TIR venit din Belgia zece pachete care conţineau drogul ‘Zombie’, cu o valoare de piaţă de 200.000 de euro.

Conform unui comunicat al DIICOT, transmis AGERPRES, capul acestei reţele era un cetăţean moldovean, în vârstă de 37 de ani, care a dezvoltat numeroase conexiuni infracţionale în comunităţile traficanţilor de droguri şi substanţe psihoactive din ţări ca Belgia, Olanda şi Germania.

El a implicat în afacerea cu droguri şi alţi conaţionali, folosiţi pe post de curieri, creând o reţea de clienţi, inclusiv pe teritoriul României.

La sfârşitul lunii mai, sub egida EUROJUST, a fost semnat un acord pentru crearea unei echipe comune de anchetă între România şi Republica Moldova, pentru a destructura această grupare.

În dimineaţa zilei de 13 septembrie, liderul reţelei a venit din Belgia în România, la volanul unui ansamblu rutier, în care transporta zece pachete cu substanţă psihoactivă 2-PEA.

Acesta a fost prins împreună cu un conaţional şi un român în timp ce manipulau pachetele care conţineau drogul „Zombie”.

Ulterior, un magistrat a dispus arestarea traficanţilor pentru 30 de zile. AGERPRES/(AS – autor: Eusebi Manolache, editor: Andreea Rotaru, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: www.agerpres.ro

Lasconi: Iohannis foloseşte PNL şi se gudură pe lângă PSD ca Parlamentul să dea o lege pentru el

Breaking: Procurorii au pus în mișcare urmărirea penală pentru bărbatul care a dat foc Parlamentului