Doi tineri, fugiți din calea războiului din Ucraina, recuperaţi din munte, noaptea trecută

„Apelul venit prin 112 la ora 00,10 ne-a informat despre cei doi care se aflau într-o zonă greu accesibilă, iar unul dintre ei avea probleme medicale, având dureri mari la membrul inferior drept, nemaiputându-se deplasa. Acţiunea de căutare – salvare a fost derulată pe tot parcursul nopţii de salvatorii montani ai SPJ Salvamont Maramureş în Munţii Maramureşului pentru găsirea şi extragerea a doi cetăţeni ucraineni cu vârste de 21 şi 28 ani, aflaţi, din spusele lor, de câteva nopţi pe munte, fiind uzi, fără hrană şi apă şi într-o uşoară hipotermie datorită frigului”, a spus Dan Benga.

Imediat ce echipa mixtă de salvare i-a descoperit pe munte, tinerii au primit ajutor medical, hrană şi ceai cald.

„După ce eu ajuns la ei, salvatorii i-au acordat primul ajutor tânărului cu probleme medicale, le-au oferit hrană şi ceai cald, iar ulterior i-au coborât din munte, predându-i echipei medicale a Serviciului de Ambulanţă Judeţean venită în sprijin”, a precizat Dan Benga.

Conform acestuia, acţiunea de căutare – salvare a fost finalizată cu succes după şase ore şi jumătate, ucrainenii fiind preluaţi de autorităţile competente.

La acţiunea de salvare a participat o echipă a Poliţiei de Frontieră din localitatea Valea Vişeului din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Preşedintele Iohannis participă la Sommet-ul Francofoniei, care are loc în Franţa. Iohannis va pune accent pe răspunsul la provocările globale actuale

„Profesorul care a promis marea”, din 4 octombrie în cinematografe/ VIDEO