Doi tineri reţinuţi într-un dosar de trafic de droguri de risc şi mare risc

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Harghita, cele două persoane au fost reţinute în urma a 18 percheziţii domiciliare efectuate, joi, de către poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Harghita.

„Din probatoriul administrat, a rezultat că, pe parcursul anului 2024, persoana de 25 de ani ar fi procurat şi vândut droguri de mare risc sub formă de substanţă cristalină, iar la data de 17 octombrie 2024, ar fi deţinut la domiciliul său, în scopul comercializării, o cantitate de amfetamină (drog de mare risc). Cu privire la persoana de 23 de ani, cercetările au reliefat că aceasta, utilizând cunoştinţele dobândite în cadrul cursurilor universitare cu profil farmaceutic, pe care le-ar urma, ar fi procurat substanţe (precursori) necesare preparării de droguri sub formă de cristal, în urma percheziţiei domiciliare fiind descoperite şi ridicate mijloace şi instrumente necesare producerii de droguri” , a transmis sursa citată.

La data de 17 octombrie 2024, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Harghita a dispus arestarea preventivă a persoanei de 25 de ani, pentru 30 de zile, conform propunerii formulate.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita şi Grupării de Jandarmi Mobile Regele Ferdinand I Târgu Mureş, a mai transmis sursa citată.

Sursa: www.stiripesurse.ro

La Liga: Real Valladolid s-a impus la Alaves, scor 3-2

Cântecul care îți va aduce somnul: a fost compus prin colaborarea muzicienilor cu neurologi și terapeuți specializați în somn