Dolj/Femeie reţinută pentru delapidare şi fals informatic; a sustras 680.000 lei din casieria unei instituţii

O femeie de 56 de ani, casieră la o instituţie din Craiova, a fost reţinută pentru 24 de ore, fiind acuzată că a sustras suma de 680.000 lei.

Potrivit unor surse judiciare, femeia este angajată a Companiei de Apă Oltenia.

Aceasta este acuzată de săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi fals informatic.

„În fapt, în urma cercetărilor efectuate de poliţişti, s-a constatat faptul că, în perioada iunie – decembrie 2023, femeia, în calitate de casier în cadrul unei instituţii publice, şi-ar fi însuşit în interes propriu suma de 680.000 de lei. Pentru a ascunde suma de bani delapidată, persoana în cauză ar fi procedat la înregistrarea în sistemul integrat de contabilitate a instituţiei publice date nereale referitoare la plata acesteia, către angajaţii instituţiei, cu titlul de ajutoare sociale, plată care în realitate nu a avut loc”, informează IPJ Dolj.

În baza probatoriului administrat, poliţiştii au reţinut-o pe aceasta, pentru 24 de ore, fiind introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

În cursul zilei de joi persoana va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. AGERPRES /(AS-autor: Maria Mitrică, editor: Karina Olteanu, editor online: Adrian Dãdârlat)

Sursa: www.agerpres.ro

Fostul fundaş de la Minnesota Vikings, Tommy Kramer, suferă de demenţă

Ministerul Finanţelor a atras, joi, 500 milioane de lei de la bănci