Dolj: Un bărbat de 32 de ani din Băileşti, reţinut pentru uciderea concubinei sale în Berlin

Un bărbat de 32 de ani din Băileşti a fost reţinut de poliţiştii din Dolj după ce, în data de 13 octombrie, şi-ar fi ucis concubina cu care locuia în Germania, după care a îngropat-o într-o lizieră la marginea oraşului Berlin.

Dispariţia femeii a fost semnalată poliţiei din Dolj de tatăl bărbatului acuzat de omor în data de 16 octombrie care a sesizat faptul că din data de 13 octombrie nu mai ştie nimic de nora sa, Neacşu Cristina Andreea, de 37 de ani.

„La data de 16 octombrie, ora 15.30, Poliţia Municipiului Băileşti a fost sesizată de un bărbat, din localitate, cu privire la faptul că din data de 13 octombrie nu mai ştie nimic de nora sa, Neacsu Cristina Andreea, în vârstă de 37 de ani. Din verificările preliminare efectuate s-a stabilit că, în luna septembrie, femeia a plecat în Germania, împreună cu fiul apelantului, un bărbat de 32 de ani, locuind în Berlin, iar din data de 13 octombrie nu a mai putut fi contactată”, informează IPJ Dolj.

De la momentul sesizării şi până în prezent, poliţiştii doljeni au desfăşurat un complex de activităţi investigativ-operative în scopul găsirii persoanei dispărute, inclusiv prin activarea mecanismelor de cooperare poliţienească internaţională cu instituţiile de aplicare a legii din Germania.

Astfel, în baza datelor şi informaţiilor obţinute de poliţiştii doljeni au rezultat indicii privind comiterea unei infracţiuni contra vieţii, victima fiind persoana dispărută.

„S-a procedat la întocmirea, în regim de urgenţă, a unei cereri de asistenţă poliţienească internaţională, transmisă prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, statului german, cu privire la un posibil conflict fizic violent între femeia dispărută şi concubinul acesteia, conflict ce ar fi avut loc în seara zilei de 13 octombrie, în Germania, într-un cartier limitrof al oraşului Berlin. Ulterior conflictului, în data de 14 octombrie, bărbatul a părăsit teritoriul statului german, ajungând la domiciliul din municipiul Băileşti în cursul zilei de 15 octombrie. În cursul zilei de ieri, 23 octombrie, Serviciul de Investigaţii Criminale Dolj a fost informat de către Biroul ataşatului de afaceri interne din Berlin cu privire la faptul că a fost identificat cadavrul numitei Neacşu Cristina-Andreea, îngropat în liziera unei păduri de la marginea oraşului Berlin”, se mai spune în comunicatul IPJ Dolj.

Totodată, în cursului aceleiaşi zile, autorităţile judiciare germane au emis pe numele bărbatului mandat de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, fiind remisă şi o semnalare în baza unui mandat european de arestare, în vederea extrădării.

De la momentul informării, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj şi cei ai Poliţiei Băileşti, cu sprijinul nemijlocit al Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti, au desfăşurat activităţi specifice pentru identificarea, depistarea şi prinderea bărbatului, acesta fiind găsit la scurt timp de la informare.

Astfel, în cursul serii de miercuri a fost pus în executare mandatul european de arestare, bărbatul fiind condus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova care a dispus reţinerea sa pentru 24 de ore.

Cel în cauză va fi prezentat, joi, Curţii de Apel Craiova în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă.

Schimbul de date şi informatii a fost realizat prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, beneficiind de sprijinul nemijlocit al Biroului ataşatului de afaceri interne din Berlin. AGERPRES/(AS – autor: Maria Mitrică, editor: Irina Poenaru, editor online: Gabriela Badea)

 

* Sursa foto: Captură video IPJ Dolj 

Sursa: www.agerpres.ro

Peste 19.000 de secţii de votare pentru alegerea preşedintelui / Cum poate afla fiecare alegător la ce secţie este arondat

Toni Greblă: În organizarea alegerilor, la Autoritatea Electorală Permanentă nu a făcut nimeni presiune, nici din interiorul, nici din exteriorul ţării / Nu cred că în România putem să vorbim de imixtiuni externe