Donald Trump sau Kamala Harris? Pe cine preferă George Simion ca preşedinte al SUA

Liderul AUR George Simion a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, cine şi-ar dori să iasă preşedinte la alegerile din SUA.

”Donald Trump. Suntem împotriva ideologii acesteia woke, de trans-umanism şi toate chestiunile pe care încearcă mediul universitar din SUA şi elitele din SUA să le transpună în lumea liberă. SUA sunt partenerul nostru strategic şi ne va afecta dacă vor continua cu această politică democrată. Cred că o administraţie republicană şi Donald Trump o să reuşească să aducă pace în multe colţuri din lume”, a răspuns George Simion. 

 
La remarca moderatorului, potrivit căreia este printre puţinii candidaţi la alegerile prezidenţiale care îşi asumă o preferinţă, George Simion a răspuns: ”Sunt singurul. Ceilalţi sunt în zona democrată şi cu Kamala Harris. De felul meu, cu bune şi rele, sunt destul de asumat”. 

 
George Simion a mai fost întrebat dacă ar scoate România din NATO în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale. 
 
”De ce aş face asta? Este umbrela noastră de securitate. Nu suntem deloc pregătiţi şi nu optez pentru ieşirea României din NATO, categoric”, a conchis George Simion. 
 
Alegerile prezidenţiale din SUA sunt programate pe 5 noiembrie. Lupta electorală dintre cei doi candidaţi s-a intensificat în ultimele zile. Americanii nu vor un „preşedinte al Statelor Unite care admiră dictatorii şi este fascist”, a declarat candidatul democrat Kamala Harris. Întrebată de un jurnalist CNN dacă este de părere că „Donald Trump este un fascist”, ea a răspuns: „Da, cred”. A fost o declaraţie fermă care a contrastat cu răspunsurile sale mai vagi la întrebări privind alte subiecte, în special economia şi imigraţia, scrie AFP.
 
La rândul său, candidatul republican Donald Trump a descris-o pe adversara sa său drept „fascistă”, dar şi „marxistă” şi „comunistă”. Trump i-a răspuns pe platforma X, acuzând-o că este o „ameninţare la adresa democraţiei”.

Nicuşor Dan reafirmă că va rămâne independent din punct de vedere politic, „cel puţin” în următorii trei ani/ Care sunt explicaţiile edilului

UPDATE – Mutarea Guvernului de la Palatul Victoria în apropierea Palatului Parlamentului, parte din planul lui Ciucă pentru Bucureşti. Sediile ministerelor care nu sunt în zona Pieţei Constituţiei ar urma să revină universităţilor/Reacţia lui Nicuşor Dan