Potrivit directorului SJU Craiova, dr. Eugen Geogescu, prima pacientă a fost transferată de la Spitalul Orăşenesc Târgu Cărbuneşti în data de 2 mai, iar iniţial a rămas sub observaţie în Unitatea de Primiri Urgenţe, deoarece a refuzat consultul ginecologic al echipei de gardă în zilele de 2 şi 3 mai, potrivit Agerpres.
„Având în vedere alterarea stării generale şi prezenţa unui abdomen acut chirurgical, a fost internată în secţia de Chirurgie Generală. În urma investigaţiilor şi intervenţiei chirurgicale, s-a constatat că sursa afecţiunii era de origine uterină, intervenindu-se astfel chirurgical printr-o echipă mixtă chirurgie-ginecologie. Evoluţia post-operatorie este favorabilă”, a transmis directorul SJU Craiova.
A doua pacientă a fost transferată de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu în stare generală gravă, iar în prezent nu se poate spune că este în afara oricărui pericol.
„În Unitatea de Primiri Urgenţe a fost investigată complex: biologic cu analize extinse, imagistic – ecografie, omografie computerizată, clinic – de către medic ginecolog şi chirurg. Investigaţiile au arătat o stare septică severă şi a fost internată şi tratată în secţia de ginecologie – terapie intensivă. Împreună cu medicul infecţionist şi de terapie intensivă a fost instalat un tratament complex antiinfecţios şi de echilibrare a stării pacientei. Pe lângă tratamentul menţionat s-a intervenit chirurgical în echipă interdisciplinară: ginecolog, chirurgie generală, chirurgie plastică, pentru a se îndepărta focarele infecţioase de la nivelul peretelui abdominal şi pelvisului. Evoluţia a fost lent favorabilă, starea este mult ameliorată, clinic ţi biologic. În prezent se face toaletare zilnică, în continuare în echipă mixtă de medici, dar nu putem spune că este în afara oricărui pericol”, a mai spus directorul SJU Craiova.
În ceea ce priveşte măsurile epidemiologice, dr. Eugen Georgescu susţine că au fost implementate toate măsurile de izolare a pacientelor şi de dezinfecţie, pentru a preveni orice risc pentru celelalte paciente şi pentru personal.
„Activitatea în secţia de Obstetrică-Ginecologie şi Blocul Operator se desfăşoară în condiţii de siguranţă maximă. Au fost purtate discuţii cu conducerea secţiei de Obstetrică-Ginecologie de la spitalul din Tg-Jiu pentru a prelua din patologia acestora în caz de necesitate pe perioada desfăşurării anchetei epidemiologice”, a mai spus managerul SJU Craiova.
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a luat, vineri, măsura suspendării activităţii în Secţia Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu, ca urmare a descoperirii unor infecţii nosocomiale.
„Vorbim despre trei paciente care au fost testate şi s-a descoperit infecţie cu stafilococul coagulazo-negativ şi două cu stafilococul auriu”, a declarat purtătoarea de cuvânt a SJU Târgu Jiu, Mihaela Ţicleanu.
Activitatea a fost suspendată pentru trei zile, în vederea realizării dezinfecţiei.
„Ca urmare a depistării unor infecţii nosocomiale, activitatea Blocului operator şi a Blocului de naşteri din cadrul Secţiei Obstetrică-Ginecologie (…) a fost suspendată pentru perioada 9-11 mai, fiind necesară dezinfecţia terminală. Pentru această perioadă a fost solicitat sprijinul spitalelor din judeţ, dar şi al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, pentru a prelua cazurile de urgenţă”, a precizat Mihaela Ţicleanu.