Doug Emhoff prezintă, la Chicago, un portret afectuos al soţiei sale, Kamal Harris

Doug Emhoff i-a făcut un portret plin de afecţiune soţiei sale Kamala Harris, cu anecdote personale şi autoironie, la Convenţia democrată de la Chicago, relatează AFP.

”O iubesc şi sunt atât de mândru de felul în care te angajezi pentru noi”, a declarat el în aplauzele puternice ale mulţimii.

Zâmbind, „Second Gentleman” a livrat pe scenă un discurs personal, revenind asupra întâlnirii şi poveştii sale de dragoste cu cea care candidează la fotoliul de la Casa Albă în locul preşedintelui Joe Biden, care a ieşit din cursă în urmă cu o lună.

”Mama mea este singura persoană din lume care crede că Kamala Harris este cea care a avut noroc măritându-se cu mine”, a declarat el în râsetele audienţei.

Acest avocat strălucitor, în vârstă de 59 de ani, care a luat o pauză în cariera sa de specialist în dreptul divertismentului pentru a susţine cariera soţiei sale, a prezentat apoi portretului unei femei puternice şi angajate.

”Empatia sa este forţa sa”, a dat ele asigurări, descriind-o drept o ”războinică veselă”.

”Peste tot unde este nevoie de ea, Kamala se arată înălţime. Ea a făcut-o deja pentru mine, în familia noastră. Iar acum, că ţara are nevoie de ea, ea vă arată ceea ce noi ştim deja: că este pregătită să conducă”, a dat el asigurări. ”Va fi o mare preşedintă, de care vom fi mândri toţi”.

”Ştiţi râsul ăsta? Eu îl ador!”, a spus el, un ecou la criticile lui Donald Trump, care o ironizează fără încetare.

După ce a fost aleasă în 2020 parteneră de cursă a lui Joe Biden, Emhoff s-a impus ca un preţios aliat şi a apărat-o trup şi suflet de atacuri misogine şi rasiste ale republicanilor.

”Domnule Trump, ştiu că vă este foarte greu să-i pronunai numele”, a declarat el recent într-o înregistrare video, referindu-se la obiceiul miliardarului de a pronunţa greşit numele Kamala. ”După alegeri, puteţi să-i spuneţi simplu domana preşedintă”, a tunat el.

”NEBUNUL DE TAICĂ-MIU”

Cuplul s-a cunoscut la o întâlnire aranjată de către o prietenă comună în 2013 şi s-a căsătorit în anul următor.

Imediat după această întâlnire, avocatul i-a lăsat un mesaj audio ”adorabil”, a povestit Kamala Harris într-un interviu la CBS News.

Înregistrarea este catalogată drept ”ridicolă” de către principalul interesat, care era convins că a stricat totul, după care a folosit-o, ani mai târziu, ca fir roşu al discursului său de marţi.

Cuplul sărbătoreşte zece ani de căsătorie joi, data învestirii oficiale a Kmaalei Harris, care urmează, ca în fiecare an, să reasculte înregistrarea mesajului vocal, potrivit soţului său.

Doug Emhoff are doi copii dintr-o căsătorie anterioară, Cole şi Ella, de care Kamala Harris este foarte apropiată. Ei o numesc afectuos „Momala”.

Atacată de către republicani cu privire la faptul că nu a avut copii, candidata democrată a fost apărată de către fosta soţie a soţului său, Kerstin Emhoff, care a catalogat-o drept ”iubitoare” şi un adevărat ”copărinte” a copiilor săi.

Într-o înregistrare video difuzată marţi, Cole Emhoff evocă faimoasa întâlnire romantică ”care ne-a schimbat radical cursul vieţii”.

”Familia (lor) refăcută nu era obişnuită cu politica”, declară tânărul şi dă asigurări că totţi s-au angajat atunci când Harris a devenit senatoare şi vicepreşedintă.

La început, spune el, tatăl său nu părea chiar la locul său la Capitoliu. ”M-am întrebat «ce face nebunul de taică-miu acolo?», dar a intrat complet” în rol.

Doug Emhoff a recunoscut el însuşi că tranziţia nu a fost simplă, din cauză că a părăsit o ”carieră care-i plăcea” şi foarte bănoasă – câştiga în jur de un milion de dolari pe an. Joe Biden l-a susţinut atunci, a povestit el.

De atunci, acest bărbat care zâmbeşte a reuşit să-şi impună marca. De confesiune iudaică, el a devenit unul dintre marile relee ale luptei împotriva antisemitismului.

După retragerea lui Joe Biden, Doug Emhoff a apărut mai mult în public,, iar discursul de marţi a dovedit că va fi un sprijin preţios al imaginii candidatei, care i-a mulţumit înt-o postare afectuoasă pe X.

„Love you Dougie”, a scris ea şi a postat o forografie în care apare la bordul unui avion la întoarcerea de la un miting, privindu-i intervenţia.

Cel mai mare dans colectiv organizat în Bucureşti va avea loc de Noaptea Dansului, pe Calea Victoriei

Doug Emhoff prezintă, la Chicago, un portret afectuos al soţiei sale, Kamala Harris