Dramele lăsate în urmă de inundații: Doi fraţi din Galaţi, luaţi de ape sub ochii rudelor, au fost găsiţi morţi după două zile

<div class=""

Supravieţuitorii viiturii trăiesc un coşmar continuu de trei zile. Au văzut cum pier apropiaţii lor. Rude şi vecini au fost martorii agoniei fără să le poată ajută pe victimele puhoaielor.

„Mi-am auzit vecinul: ajutor, ajutor! Două ore a strigat la noi după ajutor. L-a luat apa, l-a trântit şi a început să bolboresească apa, după nu a mai strigat ajutor. Am strigat eu cumetre, cumetre și a murit. L-au găsit dimineața pompierii cu gâtul în gard și picioarele în sus. Suntem distruși”, spune un localnic, potrivit Observator.

O tânără şi-a văzut rudele luate de ape. Doi fraţi, vecini în comuna Pechea, au fost smulşi de puhoaie din casele lor şi au murit înecaţi. Unul a fost găsit după 36 de ore, la şase kilometri de locuinţa lui.

„Noi, când am ieșit afară, apa era deja mare. Am luat repede copiii şi am ieşit la vecina. A venit apa mai tare şi nu a mai apucat să iasă. Am strigat ore în şir, am sunat non stop la 112 şi nu a venit nimeni”, spune ruda unui decedat.

20.000 de oameni din judeţul Galaţi sunt afectaţi de inundaţiile catastrofale care au lovit cu forţă distrugătoare 6.000 de gospodării din 26 de localități. Viiturile au făcut praf totul.

Nu mai există străzi şi câmpuri, doar apă şi mâl. Leşuri de animale zac peste tot, iar pe localnici îi pândeşte pericolul unor epidemii ucigătoare. Ministerul Sănătăţii va trimite 20.000 de doze de vaccin antitetanic în zonele devastate de ape.

Armata, în prima linie a luptei cu inundațiile: Sute de militari mobilizați în județul Galați

VIDEO Stare de urgență în Republica Moldova după ce digurile a două lacuri de acumulare au cedat