Echipa Europei a câştigat Laver Cup

Echipa Europei a câştigat Laver Cup Berlin 2024, după ce Carlos Alcaraz l-a învins pe Taylor Fritz cu 6-2, 7-5, duminică, aducând victoria cu 13-11 la general pe Uber Arena.

Este al cincilea titlu Laver Cup pentru Echipa Europei, oferind un moment de neuitat pentru căpitanul Bjorn Borg, care îşi încheie mandatul cu un bilanţ de 5-2 în faţa vechiului rival, prieten şi căpitan al Echipei Lumii, John McEnroe.

Învingându-l pe Fritz, cel mai bine clasat jucător din echipa mondială, Alcaraz, a asigurat trei puncte şi a doua sa victorie la simplu din acest weekend plin de acţiune, în timpul căruia a obţinut un total de opt puncte.

Echipa Europei, care a început ziua cu un dezavantaj de 4-8, a reuşit o revenire impresionantă, condusă de Alcaraz şi Casper Ruud, care au triumfat în primul meci de dublu al zilei, în faţa lui Ben Shelton şi Frances Tiafoe.

Deşi Daniil Medvedev a pierdut o luptă grea, decisă de un Laver breaker, împotriva lui Shelton, eroul local Alexander Zverev a menţinut speranţele Echipei Europei în viaţă, obţinând o victorie în faţa lui Tiafoe într-un alt Laver breaker.

„Am făcut-o pentru tine”, a spus Alcaraz îmbrăţişându-l pe Borg, după ce a fost înconjurat mai întâi de coechipierii săi extaziaţi, care au năvălit pe terenul negru iconic pentru a sărbători

„Este minunat, evident că am venit aici cu un obiectiv, cu toţii, acela de a câştiga Laver Cup”, a spus tânărul de 21 de ani. „Aproape am pierdut, ştii, dar Sascha [Zverev] a venit cu un tenis foarte bun, şi mi-a dat şansa de a câştiga Laver Cup. Este foarte dificil să urmăreşti meciurile de afară, ştii, o mulţime de nervi, ne omoară”, a zâmbit el.

„Întotdeauna este greu să joci cu Echipa Lumii la Laver Cup”, a spus Borg. „Sunt foarte mândru de echipa mea”.

 

Bătaie în spital, între două familii din Pantelimon – Peste 400 de poliţişti şi jandarmi au participat la găsirea celor implicaţi /19 participanţi la scandal, identificaţi/12 persoane audiate, 6 reţinute /Verificări la firma care asigură paza spitalului

Gimnastică aerobică: România a câştigat trei medalii la Mondialele de juniori