Echipa națională a Nigeriei, blocată pe aeroportul libian timp de 14 ore: Ne-a fost frică

Avionul nigerian trebuia să aterizeze la Benghazi, dar a fost redirecționat spre Al Abraq, unde autoritățile au blocat ieșirile din aeroport. Fotbaliștii au rămas peste noapte fără acces la mâncare, apă sau un loc de dormit, conform adnkronos.

Căpitanul echipei, William Troost-Ekong, a descris situația pe rețeaua de socializare X: „Guvernul libian ne-a anulat aterizarea la Benghazi fără niciun motiv. Au închis porțile aeroportului și ne-au lăsat fără o linie telefonică, mâncare sau băutură. Totul pentru a juca jocuri mentale”.

Victor Boniface, atacant la Bayer Leverkusen, a exprimat temerile echipei: „Ne-a fost frică. Luați punctele, noi vrem doar să mergem acasă”, a scris el pe X.

După 14 ore de așteptare, situația s-a rezolvat. Troost-Ekong a anunțat că echipa va pleca spre Nigeria: „Se pare că avionul nostru face plinul în timp ce vorbim și ar trebui să plecăm spre Nigeria în scurt timp”.

Conform Reuters, Nigeria a renunțat la meciul de calificare pentru Cupa Africii pe Națiuni din Libia și s-a întors acasă luni, conform declarației căpitanului de echipă, în semn de protest pentru situația creată.

Super Eagles trebuiau să joace marți împotriva Libiei în orașul Benghazi, unde sperau să obțină calificarea pentru turneul final din Maroc de la sfârșitul anului viitor.

Dar, după ce au fost blocați pe aeroportul aflat la 250 km de destinația prevăzută, jucătorii nigerieni au declarat că nu vor disputa meciul.

Conform sursei citate, federația libiană de fotbal a declarat că incidentul nu a fost deliberat și a îndemnat Nigeria să fie înțelegătoare, adăugând că jucătorii lor s-au confruntat, de asemenea, cu dificultăți de călătorie în Nigeria săptămâna trecută.

„Avem cel mai mare respect pentru omologii noștri nigerieni și dorim să îi asigurăm că deturnarea zborului lor nu a fost intenționată”, a declarat aceasta, adăugând că perturbările pot apărea din cauza protocoalelor de rutină ale traficului aerian, a controalelor de securitate sau a altor provocări logistice.

VIDEO / UPDATE: Lucrurile escaladează în Capitală. Dosar penal după o bătaie între polițiștii locali veniți cu Nicușor Dan și cei al Poliției Locale Sector 4

Bihor: Curse aeriene spre Bucureşti şi Londra de pe Aeroportul Oradea lansate de compania HiSky