‘Ei sunt sursa războiului. Vor dispărea!’ – Liderul suprem iranian a reacționat dur după amenințările Israelului

La o întâlnire la Teheran, Khamenei a spus că țările occidentale sunt sursa „ciocnirilor și anxietăților” în regiune. –

„Dacă pleacă din această regiune, aceste războaie și ciocniri vor dispărea complet din această regiune”, a spus el.

„Ei sunt sursa războiului și a instabilității și, cu ajutorul lui Dumnezeu, vor dispărea”.

Ce a declarat Khamenei imediat după lovituri

Liderul suprem iranian Ali Khamenei a postat pe Twitter o ilustrare a unui mare depozit subteran de arme, avertizând că victoria Teheranului este aproape.

„Victoria vine de la Allah și este aproape”, scrie el. Khamenei amenința că „loviturile frontului de revoltă vor deveni mai puternice și mai dureroase asupra corpului uzat și putred al regimului sionist”.

Amenințări și de la președintele din Iran

Preşedintele iranian Masoud Pezeshkian a declarat miercuri că Israelul s-ar putea confrunta cu o reacţie şi mai dură dacă nu va pune capăt „crimelor sale”, informează Reuters, confprm Agerpres.

Preşedintele iranian a făcut această declaraţie la o zi după ce Iranul a lansat sute de rachete balistice asupra Israelului, iar Israelul şi-a înteţit lupta împotriva mişcării Hezbollah, un proxy al Teheranului, trimiţând trupe peste frontieră în Liban.

„Dacă regimul sionist (Israel) nu îşi încetează crimele, el se va confrunta cu reacţii şi mai dure”, a avertizat Pezeshkian înainte de a se îmbarca pentru vizita sa programată în Qatar, a transmis o media de stat.

Context

În atacul de marți, aproximativ 181 de rachete balistice au fost lansate din Iran asupra Israelului, majoritatea fiind interceptate de sistemele de apărare israeliene. Atacul are loc la aproape un an după debutul conflictului cu Hamas, și într-un moment de ofensivă israeliană împotriva Hezbollah în Liban. Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că „Iranul a comis o mare greșeală și va plăti pentru asta”, fără a specifica însă detalii despre natura exactă a răspunsului.

Ce ar putea urma

Israelul ar intenționa să atace platformele petroliere și siturile nucleare iraniene în riposta promisă pentru Teheran. Fostul premier israelian de extremă dreapta Naftali Bennett tocmai a cerut „distrugerea” instalaţiilor nucleare ale Iranului. De asemenea, la Teheran este o atmosferă sumbră, pentru că cetățenii se tem de represalii masive asupra țării lor după ce Iranul a lansat un baraj de rachete balistice asupra Israelului marți seara.

Premierul Franţei a transmis CIO garanţiile financiare necesare pentru organizarea JO de iarnă din 2030

Chinezoaica Qinwen Zheng, a cincea favorită, în sferturi la Beijing (WTA)