Elena Lasconi, întrebată pe cine ar numi şef la SRI: O să spun după turul doi. E foarte important ca cel care va fi şeful serviciilor să nu fi făcut politică – VIDEO

Elena Lasconi, candidat USR la alegerile prezidenţiale, susţine că ar numi în postul de director al SRI o persoană din afara clasei politice. Întrebată, la Prima TV, dacă are în cap un nume pentru această funcţie, Elena Lasconi a răspuns: ”O să-l spun după turul doi”. De asemenea, preşedintele USR spune că va colabora ”instituţional” cu serviciile secrete dacă va ajunge la Palatul Cotroceni.

Elena Lasconi, preşedintele USR, a fost întrebată în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă serviciile secrete sunt implicate în viaţa politică. 

 
”Eu nu am informaţia asta, dar am văzut declaraţiile unor foşti şefi de servicii, care au spus că mulţi politicieni s-au gudurat pe lângă ei şi au cerut să fie consiliaţi de către foşti şefi ai serviciilor. Eu voi colabora cu serviciile instituţional, nu cred că rostul serviciilor este să se implice în politică. Serviciile au un rol foarte clar, foarte important în ţara asta şi eu voi colabora instituţional”, a răspuns Elena Lasconi, candidat USR la alegerile prezidenţiale. 

 
De asemenea, Elena Lasconi a mai fost întrebată pe cine ar numi în funcţia de director al SRI dacă ajunge preşedintele României. 
 
 
”Există multe variante, dar această decizie nu o voi lua de una singură. Cred că e foarte important ca cel care va fi şeful serviciilor să nu fi făcut politică şi să fie un om competent”, a explicat candidatul USR. 
 
Întrebată dacă are un nume în minte pentru funcţie de director al SRI, Lasconi a răspuns: ”O să-l spun după turul doi”.
 
Elena Lasconi se clasează pe locul patru în topul intenţiei de vot la alegerile prezidenţiale, însă foarte aproape de locul doi, ocupat momentan de liderul AUR George Simion, arată un sondaj realizat de Verifield la comanda USR. Potrivit studiului sociologic, clasamentul pentru alegerile prezidenţiale este: Marcel Ciolacu – 23,4%, George Simion – 19,8%, Mircea Geoană – 17,2%, Elena Lasconi – 17,1, Cristian Diaconescu – 7,6%, Nicolae Ciucă – 6,2%, Kelemen Hunor – 3,8%.

Elena Lasconi: Aş dori să dăm mai multă putere DNA-ului, să cerceteze magistraţi. Sunt câteva dosare care pare că urmăresc un calendar electoral – VIDEO

Preşedinte USR: Consiliile judeţene dorim să le desfiinţăm, pentru că nu sunt altceva decât instrumente ale Guvernului care să împartă bani primarilor pe fruntea cărora scrie PSD sau PNL