Elena Lasconi s-a întâlnit cu ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti: I-am transmis că vom continua să susţinem parcursul euro-atlantic al Republicii Moldova. Indiferent de cine se află la conducere, România va fi un prieten al Chişinăului

Preşedinta USR, Elena Lasconi, s-a întâlnit joi cu ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, E.S. Victor Chirilă, şi cu o parte din inimoasa delegaţie prezentă la Bucureşti, ea afirmând că i-a transmis Excelenţei Sale că vom continua să susţinem parcursul euro-atlantic al Republicii Moldova şi că, indiferent de cine se află la conducere, România va fi un prieten al Chişinăului.

”O bucurie să mă întâlnesc cu ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, E.S. Victor Chirilă, şi cu o parte din inimoasa delegaţie prezentă la Bucureşti. I-am transmis Excelenţei Sale că vom continua să susţinem parcursul euro-atlantic al Republicii Moldova şi că, indiferent de cine se află la conducere, România va fi un prieten al Chişinăului”, a scris preşedinta USR pe Facebook.

Potrivit Elenei Lasconi, ”cetăţenii de peste Prut pot da un semnal clar că îşi doresc continuarea acestui drum prin realegerea preşedintei Maia Sandu şi printr-o prezenţă masivă şi un vot pozitiv la referendumul privind integrarea europeană”.

”Primul pas este ca poporul român să se regăsească în interiorul Uniunii Europene. E de datoria generaţiilor viitoare să decidă dacă doresc sau nu să refacem actul din martie 1918 şi să avem încă o dată cele trei mari provincii româneşti unite sub acelaşi tricolor”, mai spune Lasconi.

JO – tenis: Alcaraz l-a învins pe Tommy Paul şi este în semifinale

Ministerul Culturii va trimite Corpul de Control la Muzeul Naţional de Artă al României, în urma mai multor acuzaţii de abuzuri, inclusiv de hărţuire sexuală