Elon Musk, lovitură dată liderului suprem al Iranului: i-a suspendat contul de pe rețeaua X

Nu este clar deocamdată care e încălcarea regulilor. Compania de social media deținută de Elon Musk nu a răspuns la o cerere de comentarii din partea Associated Press.

Mișcarea a venit după ce Israelul a atacat deschis Iranul pentru prima dată în acest weekend. Khamenei a declarat că atacurile Israelului – ca răspuns la atacul cu rachete balistice al Iranului din această lună – „nu ar trebui nici exagerate, nici minimalizate”, oprindu-se în același timp să solicite represalii.

Contul X a fost deschis duminică cu un mesaj în ebraică: „În numele lui Dumnezeu, cel mai milostiv”, un salut islamic standard.

Biroul lui Khamenei menține de ani de zile mai multe conturi pe X pentru liderul suprem în vârstă de 85 de ani și a trimis în trecut mesaje într-o varietate de limbi.

Un al doilea mesaj a corespuns unui discurs pe care Khamenei l-a ținut duminică și a fost trimis pe contul său în limba engleză sub forma: „Sioniștii fac un calcul greșit cu privire la Iran. Ei nu cunosc Iranul. Ei încă nu au reușit să înțeleagă corect puterea, inițiativa și determinarea poporului iranian”. Mesajul se referea la atacul Israelului de sâmbătă asupra Iranului.

Aceasta nu este prima dată când Khamenei se confruntă cu o suspendare sau eliminare din social media. În februarie, Meta a eliminat conturile de Facebook și Instagram ale liderului suprem din cauza susținerii de către acesta a grupului militant Hamas după atacul din 7 octombrie 2023 asupra Israelului.

Platformele de social media precum X și Facebook au fost blocate în Iran de ani de zile, iranienii fiind nevoiți să folosească rețele virtuale private pentru a le accesa.

Un judecător american a aprobat un acord de 102 milioane de dolari pentru companiile care deţin şi operează nava care a lovit podul Francis Scott Key din Baltimore, în martie

Directorul unei companii gigant, prezentă și în România, demisionează dintr-un motiv care a generat stupoare printre acționari