Elon Musk va discuta cu boardul Tesla despre o investiţie de 5 miliarde de dolari în startupul de inteligenţă artificială xAI

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat joi că va discuta cu boardul Tesla despre o investiţie de 5 miliarde de dolari în startupul de inteligenţă artificială xAI, deoarece producătorul de vehicule electrice încearcă să îşi mărească eforturile de a accelera dezvoltarea robotaxiului şi proiectul de conducere autonomă, transmite Reuters.

Ambiţiosul proiect de conducere autonomă s-a confruntat cu numeroase obstacole tehnice şi legale în ultimii ani, iar producătorul auto îşi consolidează acum infrastructura AI pentru a pregăti modele pentru tehnologia autonomă a Tesla.

„Se pare că publicul este în favoare. Vom discuta cu consiliul Tesla”, a spus Musk într-o postare pe X, după ce un sondaj pe platforma de socializare a arătat că aproape 68% dintre respondenţi au spus că compania ar trebui să investească în xAI, dezvoltatorul chatbotului Grok.

La începutul acestei săptămâni, în timpul conferinţei telefonice Tesla privind veniturile, Musk a spus că xAI va fi ”de ajutor în promovarea conducerii autonome complete şi în construirea noului centru de date Tesla”, adăugând că există oportunităţi de a integra Grok cu software-ul Tesla.

Marja şi profitul auto Tesla din al doilea trimestru au scăzut sub estimările de pe Wall Street, marţi, deoarece compania a redus preţurile şi a oferit stimulente pentru a creşte vânzările.

Musk, cea mai bogată persoană din lume, a lansat xAI anul trecut, în încercarea de a concura cu producătorul ChatGPT OpenAI, susţinătorul său Microsoft şi Google , parte a grupului Alphabet.

Startup-ul a strâns 6 miliarde de dolari, într-o finanţare din seria B efectută în mai, aducând o evaluare post-bani de 24 de miliarde de dolari.

Investitorii săi includ Andreessen Horowitz şi Sequoia Capital.

 

Schimbările climatice provoacă mai multe modificări în ceea ce priveşte precipitaţiile şi taifunuri mai puternice, spun oamenii de ştiinţă

Harghita – Un autocamion a ieşit de pe partea carosabilă şi s-a răsturnat în curtea unui imobil, în Sândominic. Şoferul a rămas încarcerat – FOTO