Erdogan dă de pământ cu ONU: Imaginea e rușinoasă și îngrijorătoare

„Imaginea ONU care nu-şi poate proteja propriul personal este ruşinoasă şi îngrijorătoare în numele sistemului internaţional. Sincer, ne întrebăm ce aşteaptă Consiliul de Securitate pentru a opri Israelul”, a declarat şeful statului turc în cursul unui discurs televizat după o reuniune a cabinetului său.

„Vă puteţi imagina? Tancurile israeliene intră în zona UNIFIL, atacă soldaţii de menţinere a păcii, chiar îi rănesc pe unii dintre ei, dar Consiliul de Securitate al ONU se mulţumeşte să observe tot acest banditism din tribune. Aceasta se numeşte neputinţă”, a adăugat preşedintele turc.

Cel puţin cinci membri ai Căştilor albastre au fost răniţi în ultimele zile în contextul confruntărilor dintre armata israeliană şi mişcarea pro-iraniană Hezbollah în sudul Libanului. Aceste atacuri au fost condamnate ferm de ONU, care a evocat posibile „crime de război”.

Căştile albastre, din care fac parte circa 9.500 de militari din 50 de ţări, se află în Liban în conformitate cu Rezoluţia 1701 a Consiliului de Securitate al ONU, care a pus capăt războiului din 2006 dintre Israel şi Hezbollah.

NATO nu va fi intimidată de ameninţările Rusiei, dă asigurări Mark Rutte în vizită la sediul noii misiuni care va prelua de la SUA coordonarea ajutorului militar pentru Ucraina. NSATU va avea trupe staţionate inclusiv în România

Săptămâna naţională a siguranţei rutiere – în fiecare an, între 15 şi 21 mai