Eugen Dogariu (PSD): Timişoara, în centrul discuţiilor de reindustrializare în microelectronică

Senatorul social-democrat de Timiş, Eugen Dogariu, a declarat, vineri, că municipiul Timişoara este în centrul unor discuţii care se poartă în prezent între două concerne cu capital privat străin şi statul român, în perspectiva dezvoltării industriei microelectronicii.

„Pentru Timişoara, din această perspectivă, există o preocupare în ceea ce priveşte industria microelectronică, iar în următoarele zile se vor concretiza aceste discuţii prin semnarea şi discutarea unor parteneriate între public-privat, pentru că considerăm că este cea mai bună soluţie pentru a dezvolta industria românească. Sper ca în următorii ani Timişoara să devină un important centru în ceea ce înseamnă dezvoltare, cercetare şi producţie pe microelectronică. Sunt discuţii între două companii mari din Timişoara şi statul român”, a afirmat Eugen Dogariu, într-o conferinţă de presă.

El a subliniat că tot ceea ce înseamnă viaţă economică înseamnă capital privat, specific economiei de piaţă în care investiţiile vin acolo unde sunt oferite cele mai bune condiţii. De aceea, este dificil să se estimeze dacă în următorii ani în Timişoara sau în judeţul Timiş va veni un anumit tip de industrie.

„În baza programului electoral PSD de reindustrializare a României vor fi susţinute acele investiţii care îndeplinesc anumite condiţii, aici intervenind şi factorul local în ceea ce înseamnă oferirea de sprijin, iar de la nivelul Consiliului Judeţean va veni tot sprijinul de care este nevoie pentru orice investiţie de anvergură”, a punctat parlamentarul PSD.

Eugen Dogariu va candida pentru cel de-al treilea mandat de senator în alegerile din 1 decembrie. AGERPRES/(A – autor: Otilia Halunga, editor: Antonia Niţă, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa: www.agerpres.ro

VIDEO Ciolacu: Cu o certitudine de 99,9%, anul acesta România va intra terestru în Schengen

Predoiu, de Ziua Luptei Împotriva Traficului de Persoane; 600 de percheziţii la traficanţi; un fenomen de amploare foarte mare