Europarlamentar AUR: De 34 de ani încoace, sărăcia se dispersează la cât mai mulţi, în timp ce bogăţia se concentrează la cât mai puţini. Cel mai rău lucru pe care îl face statul român e redistribuirea în mod cu totul injust a bogăţiei, luând de la săraci

Europarlamentarul AUR Gheorghe Piperea afirmă, referindu-se la reclacularea pensiilor, că, de 34 de ani încoace, sărăcia se dispersează la cât mai mulţi, în timp ce bogăţia se concentrează la cât mai puţini, iar cel mai rău lucru pe care îl face statul român e redistribuirea în mod cu totul injust a bogăţiei, luând de la săraci pentru a da bogaţilor.

„Asistăm azi la una dintre cele mai mari greşeli de politică administrativă şi socială – recalcularea pensiilor. După ce, timp de 5 ani, seniorii acestei ţări au aşteptat cu stoicism să li se majoreze pensiile cu 40%, aşa cum edicta Legea nr.127/2019, azi milioane de oameni constată cu amărăciune că recalcularea nu a dus decât la mici ajustări ale pensiilor. Sunt semnalate chiar multiple cazuri de scăderi ale pensiilor, în dispreţul Constituţiei.  Între timp, din 2019 încoace, puterea de cumpărare a leului a scăzut cu 60%. Pensiile, la valoare reală, sunt mai mici cu 60% decât în 2019. Solidaritatea între generaţii este ruptă violent, iar contributivitatea la fondurile de asigurări sociale îşi pierde sensul. Ironic, pensionarii sunt, cel puţin teoretic, votanţi captivi ai PSD, care încă se pretinde a fi partid de stânga, deşi este un partid al corporaţiilor, cărora le tolerează optimizarea fiscală şi le acordă enorme ajutoare de stat”, spune Gheorghe Piperea, avocat.

 
El afirmă că încă un fenomen economic şi social nociv se ascunde sub ”marea de promisiuni, iluzii scumpe şi achiziţii pe datorie”: peste 3000 de primării din ţară sunt în stare virtuală de faliment.

”Când subvenţiile de la stat nu vor mai curge în primăriile PNL pentru că le opreşte PSD, vor fi trimişi în şomaj zeci de mii de funcţionari publici şi vor fi puse pe butuci şcoli şi aşezăminte socio-culturale. Din nou ironic, aceşti funcţionari sunt, de regulă, electorat captiv al PNL, care se pretinde a fi un partid de dreapta, deşi nu mai pridideşte să emită sau să aplaude politici neo-marxiste. Clasa de mijloc a României, sărăcită de creditele bancare hiper-scumpe şi, mai nou, de plandemie, poate abandona azi votul emoţional favorabil dezamăgitoarelor partide de aşa-zisă „dreapta” din România. Lipsa de orizont politic, incertitudinea opţiunii şi chiar boicotul implicit la adresa clasei politice pot fi înlocuite de implicarea, cu votul util”, comentează Piperea.
 
În opinia sa, ”măsurile de stimulare a construcţiei de case la preţuri decente şi de reducere a poverii creditelor, aflate pe agenda UE, a Marii Britanii şi a celor doi candidaţi la preşedinţia SUA, măsuri similare cu Planul Simion, sunt ca o ancoră izbăvitoare”.
 
”Votul anti-sistem contează dacă ne dorim ca România să nu mai fie condusă de impostori, lichele şi corupţi, în favoarea paraziţilor statali şi corporatişti. Contează mai ales dacă ne dorim scoaterea României din zodia ex-generalilor limbuţi, dar cuprinşi de focul creaţiei literare, şi a vulpilor viclene cu covrigi de Buzău în coadă”, a mai precizat Gheorghe Piperea, europarlamentar AUR.

Dopajul voluntar cu clostebol este pentru imbecili, afirmă specialistul la dublu Marco Bortolotti. Şi el a fost exonerat, la fel ca Sinner

Marcel Ciolacu, despre noul acord cu Comisia Europeană, în ceea ce priveşte deficitul României, pe şapte ani: Am explicat foarte clar de ce ne dorim acest lucru, pentru că cele mai mari investiţii vor urma în anul 2025 şi în 2026