Eutelsat lansează 20 de sateliți cu SpaceX

Eutelsat, al treilea operator de sateliți din lume după venituri, a lansat duminică 20 de sateliți pentru rețeaua sa de comunicații, folosind o rachetă de la compania lui Elon Musk, potrivit CNBC. O rachetă SpaceX Falcon 9 a decolat de la baza forțelor spațiale Vandenberg din California.

Grupul cu sediul la Paris, format prin fuziunea, în septembrie anul trecut, dintre Eutelsat din Franța și OneWeb din Marea Britanie are peste 600 de sateliți pe orbită terestră joasă, care se adresează radiodifuzorilor și companiilor de telecomunicații. Lansarea de duminică a fost prima de după fuziune, dar compania europeană își propue să intensifice lansările în următorii ani.

Eutelsat are printre clienți operatorii de telecomunicații Orange din Franța și Telstra din Australia. Compania este în discuții cu alți operatori importanți precum AT&T din SUA. În plus, Eutelsat este cu ochii pe piețe uriașe precum India și Arabia Saudită. De asemenea, compania negociază cu companii de aviație pentru a oferi conectivitate în timpul zborului, inclusiv internet pentru pasageri.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Oamenii de știință au aflat de ce nu se îmbolnăveau, de fapt, copiii de Covid-19

Două hattrick-uri în aceeași săptămână pentru Lionel Messi