Evaziune fiscală în Mureș: mai multe județe urmează să fie percheziționate

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Mureș, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, pun în executare 77 de mandate de percheziție domiciliară, miercuri, în județele Mureș, Brașov, Covasna, Maramureș, Dâmbovița, Galați, Olt, Bihor și Cluj, într-un dosar penal privind săvârșirea mai multor fapte de evaziune fiscală.

Astfel, agenții economici nu ar fi înregistrat în evidența contabilă totalitatea veniturilor realizate în urma comercializării de legume și fructe și ar fi dispus înregistrarea în actele contabile a unor documente justificative fără conținut economic real.

„Perchezițiile urmăresc identificarea actelor sau înscrisurilor în legătură cu trasabilitatea bunurilor de la producător/furnizor la comercianți/intermediari și ulterior la beneficiarii finali, în vederea stabilirii prejudiciului cauzat bugetului de stat. În cauză vor fi puse în executare mandate de aducere, urmând a reveni cu informații după finalizarea activităților specifice. Acțiunea se desfășoară cu sprijinul Direcției de Investigare a Criminalității Economice. La activități participă polițiști din cadrul mai multor servicii județene, birouri independente și poliții municipale și orășenești din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș”, transmite Poliția Română.

Emilia Şercan anunţă că Adrian Cioroianu are calitatea de inculpat în dosarul deschis pentru divulgare de informaţii secrete

Rodrygo, incert pentru El Clasico, după ce s-a accidentat în Liga Campionilor