Explozia de la Dedeman Botoşani – MS – Evoluţia tuturor pacienţilor răniţi şi cu arsuri a fost favorabilă/ Ultimul pacient va fi externat de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Spiridon din Iaşi în câteva zile

Evoluţia tuturor pacienţilor răniţi şi cu arsuri în urma exploziei produse în urmă cu o lună la un magazin Dedeman din Botoşani a fost favorabilă, anunţă luni Ministerul Sănătăţii, precizând că ultimul pacient va fi externat de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Spiridon din Iaşi în câteva zile.

”Evoluţia tuturor pacienţilor răniţi şi cu arsuri în cadrul incidentului de la un centru comercial din Botoşani a fost favorabilă, datorită îngrijirilor acordate de personalul medical de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Spiridon din Iaşi şi Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca)”, anunţă luni Ministerul Sănătăţii.

Ultimul pacient va fi externat de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Spiridon din Iaşi în câteva zile. 

Ministerul Sănătăţii mulţumeşte medicilor şi asistenţilor medicali pentru profesionalismul cu care au îngrijit aceşti pacienţi.

În total, în urma exploziei produse, în 7 iunie, la magazinul Dedeman din Botoşani, au fost înregistrate 15 victime. Zece dintre pacienţi au fost externaţi, la scurt timp după explozie, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati” Botoşani.

 

În 15 iunie, Ministerul sănătăţii anunţa că starea a doi pacienţi internaţi la Spitalul Floreasca din Bucureşti în urma exploziei rămâne gravă, ei având în continuare nevoie de oxigenoterapie cu presiune crescută. Alţi trei pacienţi, aflaţide la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Spiridon” din Iaşierau stabili.
 

 
 

 

Medicul Horaţiu Moldovan anunţă că în România ar putea fi prelevate organe de la pacienţi în moarte circulatorie / Conceptul, introdus la nivel mondial din cauza penuriei de organe / Ar trebui schimbată legislaţia

Legiştii nu sunt de acord cu OUG 84/ 2024 şi nu au fost consultaţi: Testarea toxicologică în afara sistemului medico-legal, improprie / Rezultatele, extrem de contestate şi contestabile / Laboratoare la MAI elimină posibilitatea atacării rezultatului