Explozie puternică în apropierea aeroportului Karachi, din sudul Pakistanului: cine revendică atentatul

Update 06,57 Doi cetățeni chinezi au fost uciși într-o explozie produsă duminică seara în apropierea aeroportului internațional din orașul Karachi, situat în sudul Pakistanului, a anunțat Ambasada Chinei în Pakistan, în ceea ce a descris drept un „atac terorist”.

Într-o declarație trimisă prin e-mail jurnaliștilor, gruparea militantă separatistă Armata de Eliberare Baloch (BLA) a susținut că explozia a fost un atac efectuat de ei cu ajutorul unui dispozitiv exploziv improvizat transportat de un vehicul, vizând cetățeni chinezi, ingineri, scrie Reuters.

Postul de televiziune pakistanez Geo News a raportat că cel puțin 10 persoane au fost rănite în explozie și mai multe persoane au murit.

Natura exploziei nu a fost imediat clară, a declarat Geo News citând un oficial.

Știrea inițială

Incidentul a avut loc duminică seara, a informat postul local Geo News. Un oficial local, citat de Geo News, a spus că cel puțin un cetăţean străin a fost rănit și că un convoi de străini se aflat aproape de locul exploziei. Într-o declarație trimisă prin e-mail jurnaliştilor, grupul militant separatist Armata de Eliberare Baloch (BLA) a susținut că explozia a fost rezultatul unui atac efectuat de membrii, care ar fi folosit un dispozitiv exploziv improvizat transportat într-un vehicul.

Conform declaraţiei, atacul ar fi care vizat cetățeni chinezi, inclusiv ingineri. Poliția din Karachi nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. BLA luptă pentru independența provinciei Balochistan, situată în sud-vestul Pakistanului și la granița cu Afganistan și Iran. În august, a lansat o serie de atacuri coordonate în provincie, în urma cărora au fost ucise peste 70 de persoane.

BLA vizează în mod specific interesele chineze – în special portul strategic Gwadar de la Marea Arabiei, acuzând administraţia de la Beijing că o ajută pe cea de la Islamabad să exploateze provincia. Gruparea a ucis mai mulţi cetățeni chinezi care lucrau în regiune și a atacat consulatul Chinei de la Karachi.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Atac puternic al Hezbollah în Nordul Israelului / Aviația israeliană a contraatacat bombardând sediul informațiilor militare din Beirut

Armata israeliană respinge acuzaţiile de încălcări ale legislaţiei umanitare internaţionale în timpul campaniei din Liban