Fabrica de panificaţie Koksal din Ilfov, închisă de comisarii ANPC pentru cel mult şase luni/ Unitatea nu avea autorizaţie de funcţionare şi au fost găsite mizerie, produse fără data limită de consum/ Fabrica a fost amendată cu 30.000 de lei

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au închis fabrica de panificaţie Koksal din judeţul Ilfov, pentru o perioadă de cel mult şase luni, după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care lipsa autorizaţiei de funcţionare, tăvi de coacere murdare, pline de grăsime arsă, sosuri folosite la temperaturi neconforme, produse fără data limită de consum. Fabrica a primit şi o amendă de 30.000 de lei.

”Koksal, una dintre cele mai mari fabrici de panificaţie din judeţul Ilfov, care aprovizionează parte din judeţele Ilfov şi Giurgiu, cu vânzări de aproximativ 80.000 pâini şi 20.000 specialităţi de panificaţie zilnic, comercializează produsele în condiţii ce periclitează sănătatea consumatorilor. Unitatea a fost controlată de comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Ilfov, în prezenţa preşedintelui ANPC, Cristian Popescu Piedone, dispunând închiderea unităţii până la şase luni”, au afirmat, luni, reprezentanţii ANPC.

 
Ei au precizat că operatorul economic desfăşoară activitatea comercială în localitatea Jilava de peste 25 ani şi nu a adus nicio îmbunătăţire la tehnologie în procesul de fabricaţie. 
 

Echipele de control au găsit tăvi de coacere neigienizate, pline de grăsime arsă, rasteluri neigienizate corespunzător, cu acumulări de grăsime arsă,  pânzele de protejare a specialităţilor de panificaţie aveau uzură excesivă, necesitând înlocuire. De asemenea, au fost prelevate astfel de materiale pentru analiza microbiologică.
 
În plus, utilajele de ambalat specialităţile de panificaţie aveau uzură excesivă, necesitând înlocuire, existau pete de rugină şi exfoliere a vopselei; în camera frigorifică nu se respectau vecinătăţile, merele erau depozitate cu alte materii prime; sosurile folosite la procesul de preparare a shaormei erau păstrate la temperaturi neconforme, de +14 grade Celsius, fata de max +4 grade Celsius cât era recomandarea producătorului; materiile prime aflate în spaţiul de depozitare nu aveau elemente de identificare şi caracterizare;  preparate finite fără data limita de consum.
 
Comisarii ANPC au retras definitiv de la comercializare peste 320 de kilograme de alimente. 
 
Ei au mai constatat că la produsul shaorma erau 135 de grame de carne de vită, deşi în meniu erau trecute 170 de grame. 
 
Echipele de control au stabilit că unitatea nu avea autorizaţie de funcţionare.
 
Fabrica de panificaţie a fost amendată cu 30.000 de lei şi a fost dispusă suspendarea activităţii pentru o perioadă de până la şase luni.

Aur european pentru România: Laura Ilie, campioană europeană la tir după o finală intensă

Neymar, criticat în Brazilia după ce s-a dus la carnavalul de la Rio, deşi este accidentat