Fanilor lui Marseille li s-a interzis să se deplaseze la Lyon

Marseille va juca duminică pe terenul lui Olympique Lyonnais, în Ligue 1, fără suporteri în deplasare.

Ministerul a citat mai multe cazuri anterioare de comportament violent atât din partea suporterilor lui Lyon, cât și din partea celor ai lui Marseille, ca motiv al interdicției.

Potrivit deciziei, au existat violențe anterioare împotriva forțelor de ordine, în timp ce fanii au aprins, de asemenea, petarde, fumigene și explozibili care au provocat răniri și pagube materiale.

„Orice mișcare individuală sau colectivă, prin orice mijloace, a unei persoane care pretinde că este suporter al echipei Olympique de Marseille sau care se comportă ca atare este interzisă între municipalitățile departamentului Bouches-du-Rhone și municipalitățile Decines-Charpieu, Meyzieu și Lyon (Rhone)”, se arată în decret.

„Această măsură va fi în vigoare de duminică de la miezul nopții până luni la miezul nopții”.

Ministerul a citat, de asemenea, disponibilitatea redusă a resurselor după cerințele sporite de securitate impuse forțelor de ordine de Jocurile Olimpice, precum și protestele în curs din cauza tulburărilor din Orientul Mijlociu și a creșterii amenințărilor teroriste.

Fanilor lui Lyon li s-a interzis să asiste la un meci din Ligue 1 la Marsilia în decembrie anul trecut, în timp ce în sezonul trecut au avut loc numeroase incidente violente în Ligue 1, inclusiv la meciurile dintre cele două cluburi, care au condus la arestări și interdicții de acces pe stadioane.

SOS România, interzis la alegeri? Controversă în privința documentelor de la ANAF ale partidului lui Șoșoacă

Volei Alba Blaj, victorie cu campioana Ungariei, Vasas Budapesta, în meci amical