Federația engleză de fotbal poartă discuții cu Tuchel pentru postul de selecționer al Angliei

Lee Carsley a fost numit interimar „cu scopul de a rămâne în funcție pe tot parcursul toamnei”, în timp ce FA evaluează opțiunile potrivite.

Conform celor două surse citate de BBC, au avut loc discuții inițiale cu germanul Tuchel. Managerul lui Manchester City, Pep Guardiola, a fost la rândul său abordat în vară, susține sursa citată.

Tuchel a părăsit Bayern Munchen în mai, deși mai avea un an de contract, deoarece giganții germani nu au reușit să câștige titlul în Bundesliga pentru prima dată din sezonul 2011-2012. El a mai condus anterior Mainz, Borussia Dortmund și Paris Saint-Germain.

Tuchel, în vârstă de 51 de ani, a fost managerul lui Chelsea între ianuarie 2021 și septembrie 2022, câștigând Liga Campionilor, Cupa Mondială a Cluburilor FIFA și Supercupa UEFA, înainte de a fi concediat.

Dacă va fi numit, Tuchel ar deveni al treilea antrenor permanent al echipei masculine a Angliei care nu este britanic, după Sven-Goran Eriksson și Fabio Capello.

Southgate a petrecut opt ani la conducerea Angliei și este singurul manager, în afară de câștigătorul Cupei Mondiale din 1966, Sir Alf Ramsey, care a condus echipa masculină a Angliei în finala unui turneu major, făcând acest lucru la Euro 2020 și Euro 2024.

El a condus Anglia la patru turnee majore, ajungând și în semifinalele Cupei Mondiale din 2018 și în sferturile de finală din 2022.

Carsley a condus Anglia la trei victorii și o înfrângere în Liga Națiunilor de când a preluat rolul. La fel ca Southgate, Carsley a fost anterior antrenorul Angliei Under-21 și a condus echipa la Campionatul European U21 din 2023.

După ce a câștigat primele două meciuri în calitate de selecționer interimar al Angliei, Carsley a suferit o înfrângere în fața Greciei pe Wembley joi, înainte ca Finlanda să fie învinsă cu 3-1 la Helsinki duminică.

După înfrângerea cu Grecia, Carsley a declarat că speră să se întoarcă la selecționata sub 21 de ani. După victoria asupra Finlandei, tehnicianul în vârstă de 50 de ani a insistat că este „cu siguranță” greșit să spună că s-a exclus din cursa pentru postul permanent, dar a afirmat că Anglia merită un „antrenor de clasă mondială” și a recunoscut că „este încă pe calea spre asta”.

Printre numele asociate anterior cu postul vacant permanent se numără Eddie Howe, managerul lui Newcastle, și Graham Potter, fostul șef al lui Brighton și Chelsea.

Șeful ORNISS, ‘regina’ din dosarul de corupție cu secrete de stat: Dezvăluiri explozive în cazul în care apare și senatorul Eugen Pîrvulescu

Lotul României pentru meciurile de la Trofeul Carpaţi, între 25-27 octombrie, la Cluj-Napoca