Federaţia Internaţională de Tenis a adoptat coaching-ul din tribună

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a ratificat săptămâna trecută, la Hong Kong, introducerea posibilităţii ca antrenorii de tenis să poată da sfaturi, din tribună, elevilor lor aflaţi pe teren.

Această formă de coaching a fost experimentată în ultimii ani şi, începând cu 1 ianaurie 2025, regula 30 din Legile Jocului va fi modificată, pentru a le permite antrenorilor, care se află în tribună, să comunice cu jucătorii pe care îi pregătesc. Verbal, dacă se află pe aceeaşi parte cu jucătorul, sau prin semne, dacă se află pe cealaltă parte a terenului. Sfaturile primite din tribună trebuie să fie scurte, discrete şi efectuate între puncte sau în pauze.

„Jucătorii au spus că această nouă regulă a făcut turneele mai interesante, antrenorii sunt de părere că a îmbunătăţit dezvoltarea jucătorilor, iar arbitrii au fost fericiţi să se poată concentra pe ceea ce se întâmplă pe teren, mai degrabă decât în ​​tribune”, declară Stuart Miller, directorul responsabil cu regulamentele în cadrul ITF.

Sunt însă şi voci contra acestei reguli. Americanul Taylor Fritz este unul dintre opozanţi. „Putem, vă rog, să încetăm să distrugem duelul mental şi strategic din sport”, a scris Fritz, care ocupă în acest moment locul 6 în clasamentul ATP.

 

Procurorul general al Ucrainei Andrii Kostin demisionează după ce o anchetă SBU dezvăluie un sistem de corupţie la scară mare care le-a permis conducătorilor administraţiei sale să evite înrolarea în armată

VIDEO Nicolae Ciucă, întrebat despre programul prezidențial: ‘Categoric!’… și apoi pauză