Federaţia Română de Baschet se implică în ajutorarea sinistraţilor din estul ţării

<div class=""

„Ţinând cont de dezastrele provocate de inundaţii în estul României, Federaţia Română de Baschet invită întreaga comunitate baschetbalistică din România să se alăture planului de acţiuni menite să ajute sinistraţii din zonele afectate. Prin unirea forţelor între jucători, cluburi, antrenori şi fani, comunitatea baschetului poate deveni o rază de speranţă pentru cei afectaţi de inundaţii. Acesta este un moment în care spiritul de echipă şi generozitatea pot face o diferenţă reală în vieţile celor care au pierdut totul”, se arată în comunicatul citat.

Astfel, FRB lansează campania naţională „Baschetul Ajută” care are ca obiectiv mobilizarea întregii comunităţi de baschet din România pentru a sprijini familiile afectate de inundaţii. În zilele următoare, cluburile de baschet vor amenaja puncte de colectare de donaţii în sălile de antrenament şi în timpul meciurilor. Vor fi colectate alimente neperisabile (conserve), aparate electrocasnice mici (plite, reşouri, calorifere electrice, etc), pături, saltele, lenjerii de pat, haine, cu accent pe cele pentru copii, produse de igienă personală, trotinete, biciclete.

Se va lansa, de asemenea, o platformă online, dar şi linie de donaţii prin SMS, prin intermediul cărora jucătorii şi fanii pot contribui financiar.

Federaţia Română de Baschet intenţionează să organizeze evenimente şi meciuri caritabile, precum şi licitaţii unde toţi banii din bilete vor fi donaţi către sinistraţi.

Conducerea FRB va realiza parteneriate strategice cu ONG-uri şi organizaţii precum Crucea Roşie şi alte fundaţii de ajutor umanitar pentru a eficientiza distribuirea ajutoarelor către zonele afectate.

Totodată se intenţionează implicarea directă a echipelor de baschet şi a voluntarilor. Astfel, jucătorii, antrenorii şi suporterii vor participa la acţiuni de voluntariat în zonele afectate, ajutând la distribuirea de ajutoare, refacerea caselor şi oferind sprijin moral familiilor sinistrate. Echipele de baschet vor putea „adopta” o casă şi va ajuta la repararea şi dotarea ei.

Şase persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor de zilele trecute, iar sute de case au fost afectate de viituri în judeţele Galaţi şi Vaslui. În urma precipitaţiilor căzute s-au produs pagube pe mai multe drumuri judeţene şi drumuri naţionale.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat, luni seara, că a fost aprobată starea de alertă pentru judeţele Galaţi şi Vaslui, ca urmare a inundaţiilor din ultimele zile.

Sprijin financiar major: 55 de milioane de lei pentru comunitățile din Galați afectate de inundații

Klaus Iohannis: Curtea de Conturi a devenit un pilon al eforturilor României de a îmbunătăţi integritatea guvernamentală şi de a se alinia celor mai înalte standarde internaţionale în materie de bună guvernare