Federaţia Română de Fotbal nu este şi nu va fi niciodată în situaţia de a fi dizolvată; cazul AMFB e total diferit

La 26 septembrie, Tribunalul Bucureşti, printr-o decizie în apel, a dispus dizolvarea AMFB, radierea acesteia din Registrul Asociaţiilor şi a numit în calitate de lichidator al intimatei pe Capital Expert IPURL. AMFB este membru cu drepturi depline al FRF, asociaţie care organizează Liga a IV-a şi a V-a la nivel de amatori în Bucureşti, precum şi alte competiţii destinate juniorilor.

„Situaţia AMFB nu este similară cu situaţia FRF. Situaţiile nu sunt identice, ci chiar total diferite. În 2021 s-a solicitat dizolvarea Federaţiei Române de Fotbal, însă e un proces care a fost închis. FRF a câştigat. Ceea ce înseamnă că în momentul de faţă avem o autoritate de lucru judecat, astfel încât FRF nu este şi nu va fi niciodată în acest risc de dizolvare. Ba mai mult decât atât, federaţia a acţionat în deplină legalitate”, a afirmat Burleanu.

Întrebat cum comentează faptul că finanţatorii FCSB şi FCU Craiova 1948, Gigi Becali şi Adrian Mititelu, cer dizolvarea FRF pe acelaşi principiu aplicat AMFB, preşedintele a răspuns: „Domnul Becali ar trebui să îşi cântărească foarte bine declaraţiile… pentru că orice incertitudine la nivelul federaţiei afectează participarea cluburilor în Europa. Dacă s-ar gândi la această perspectivă atunci nu ar mai susţine acest lucru. Apoi, domnul Mititelu are doar un singur interes, de a pune mâna pe 100-200 de milioane de euro în urma unui proces penal foarte vechi, de mai bine de 15 ani, în care a pierdut şi acum încearcă să se agaţe… acesta este singurul lui obiectiv”.

Răzvan Burleanu a menţionat că dacă i se va solicita sprijinul, FRF este gata să intervină în situaţia AMFB.

„Este o decizie a instanţei pe care noi, ca federaţie, nu o putem comenta. Menţionez că FRF nu a fost parte în acest proces şi că în primă instanţă AMFB chiar a câştigat acest proces prin care s-a solicitat dizolvarea acestei structuri locale de fotbal. Recunosc că este o situaţie cu care nu ne-am mai confruntat până acum şi e o decizie care nu ajută pe absolut nimeni, dar care creează dificultăţi unui număr de 740 de echipe de juniori şi 45 de echipe de seniori care azi joacă în competiţiile organizate de AMFB. Obiectivul cu care structurile fotbalistice din Bucureşti ar trebui să opereze este să se asigure de continuarea activităţii fotbalistice în Bucureşti. Şi, în paralel, să asistăm la înfiinţarea unei noi structuri sportive. Bineînţeles, toate acestea în dialog cu lichidatorul care în momentul de faţă are această responsabilitate. Dacă ni se va solicita sprijinul suntem pregătiţi să intervenim. Noi avem o expertiză bună în gestionarea situaţiilor de criză, şi este o situaţie de criză azi, la Bucureşti”, a precizat Burleanu.

Doliu în NBA – O fostă vedetă s-a stins din cauza unei boli necruţătoare

Sorin Grindeanu: Nu cred că o să fie cineva cu 50 la sută la parlamentare / Poate vom face majorităţi cu UDMR