Femeie de afaceri din Bihor, cercetată pentru evaziune fiscală de milioane de lei

Poliţiştii din Bihor au făcut percheziţii la locuinţa şi la sedii de firme din Oradea, Gepiu şi Săcuieni ale unei femei care are afaceri în domeniul construcţiilor de clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale şi care este acuzată de „activităţi comerciale evazioniste”.

Potrivit Poliţiei Române, anchetatorii au stabilit că, în perioada 2018 şi până în prezent, femeia, în calitate de reprezentant a 16 societăţi comerciale, cu sediul în localitatea Gepiu, judeţul Bihor, ar fi fost implicată în activităţi comerciale evazioniste, în domeniul lucrărilor de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.

„Astfel, nu ar fi înregistrat în tot sau în parte, în evidenţele contabile, operaţiuni comerciale de prestări servicii în construcţii şi prin nedeclararea veniturilor obţinute la organele fiscale competente, în sumă de aproximativ 11.500.000 de lei, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale datorate bugetului general consolidat al statului”, menţionează sursa citată.

În cadrul operaţiunii JUPITER, poliţiştii bihoreni au făcut, joi, şase percheziţii la locuinţa şi la sedii ale societăţilor comerciale administrate de femeia în vârstă de 46 de ani, cercetată pentru evaziune fiscală. Percheziţiile au fost făcute în municipiul Oradea şi în localităţile Gepiu şi Săcueni, din judeţul Bihor.

Prejudiciul total este estimat până în prezent la 4.000.000 de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

În urma percheziţiilor, poliţiştii de la Investigarea Criminalităţii Economice au identificat şi ridicat diferite înscrisuri, documente financiar-contabile, ştampile, corespondenţă şi mijloace electronice.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celei în cauză şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului.

VIDEO Nicolae Ciucă, despre sondajele care îl dau pe locul 4 la prezidențiale: ‘Se încearcă permanent să se mute atenția de la problemele reale și serioase’

Sărbătorile zilei din 24 octombrie – Sf. Mare Mucenic Areta; Sf. Mc. Marcu, Sotirih şi Valentin