Fenomen ciudat în Italia: Tinerii intră într-o sectă, cerșesc și flămânzesc. Li se promite mântuirea

Adepții sectei sunt supuși unor reguli stricte impuse de lider. Le este interzis să muncească, să aibă relații romantice sau să întrețină relații sexuale. De asemenea, trebuie să postească patru zile pe săptămână, iar în zilele în care nu țin post, pot consuma doar cantități mici de hrană și lichide. Pentru a sprijini „grupul spiritual”, tinerii sunt trimiși să cerșească sau să ceară bani de la familiile lor, iar sumele adunate ajung la liderul sectei.

Persoanele atrase să facă parte din așa-numitul „grup spiritual” trăiesc într-o casă abandonată, lipsită de încălzire și electricitate, complet izolați de societate.

Un băiat cu amnezie, a cărui sănătate este în pericol din cauza subnutriției, face parte din grupul celor care au ales să se alăture sectei. Potrivit părinților, tânărul a fost îndemnat de „maestrul spiritual” să se distanțeze de familie și prieteni. La început, băiatul mergea ocazional la locuința abandonată, dar în cele din urmă a decis să se mute acolo definitiv. Părinții săi au fost cei care au alertat autoritățile, iar procuratura din provincia Lecce a deschis o anchetă.

 

Şase persoane rănite într-un accident în Bucureşti: O maşină şi o autoutilitară s-au ciocnit

Războiul din Orientul Mijlociu, noi temeri pentru economie. Cât de importantă este Strâmtoarea Ormuz pentru petrol (analiză)