Fenomenul therianilor a ajuns și în România: să nu ne mirăm dacă îi vom vedea pe străzi sau în parcuri – VIDEO

Puteți fi un therian dacă observați că vă schimbați (că aveți impulsuri de a vă comporta ca un animal non-uman) sau dacă vă amintiți o viață anterioară ca un anumit animal. Un therian este o persoană care se identifică cu un anumit animal non-uman.

Acest fenomen bizar a luat amploare pe rețele de socializare, unde au fost publicate videoclipuri cu adolescenți care se comportă ca pisicile sau câinii, merg în patru labe pe stradă sau în parcuri. Imagini cu adolescenți deghizați în animale au apărut și în România.

Un om care se definește, caracterizează ca fiind un anumit animal este denumit therian. Therianii se descriu pe ei înșiși ca acel animal din punct de vedere emoțional, intelectual și spiritual, dar nu au nicio asemănare fiziologică cu specia respectivă.

De exemplu, cineva al cărui teriotip (specia cu care se identifică) este o broască s-ar putea simți cel mai împlinit atunci când țopăie și croncăne, în timp ce cineva al cărui teriotip este un pinguin s-ar putea simți cel mai confortabil clătinându-se și adăpostindu-se de cei dragi pentru căldură.

Termenul therian este derivat din cuvântul zoologic Theria, care se referă la un grup mare de mamifere (inclusiv marsupiale precum koala și wombat, și placentare precum elefanți și balene)

Terienii care se identifică ca aparținând unei anumite specii, dar care seamănă cu alte animale, sunt numiți cladoceri.

Un therian se identifică în mod specific cu un anumit animal, cum ar fi o gorilă, adoptând trăsături, comportamente sau simboluri legate de acest animal. De exemplu, o persoană care se consideră therian s-ar simți conectată profund cu o gorilă și ar putea imita modul în care aceasta se comportă, se mișcă sau își exprimă emoțiile.

În schimb, un cladotherian ar avea o legătură mai generală, identificându-se nu doar cu gorila, ci și cu toate speciile înrudite din linia evolutivă a acestuia. Astfel, un cladotherian s-ar simți reprezentat nu doar de gorile, ci și de alți descendenți, cum ar fi maimuțele, cimpanzeii sau alte primate, exprimând o conexiune mai extinsă cu grupul acestor animale.

Grupul de theriani care se identifică cu creaturi dispărute, cum ar fi dinozaurii, sunt cunoscuți ca paleotheriani.

SUA: Şapte persoane au murit în urma prăbuşirii unui ponton din insula Sapelo, în Georgia

Formula 1: Lando Norris va pleca de pe prima poziţie a grilei de start la Grand Prix-ul SUA