FIFA i-a interzis lui Samuel Eto’o să fie prezent la meciurile Camerunului timp de şase luni

FIFA a anunţat luni că l-a sancţionat pe Samuel Eto’o, preşedintele Federaţiei Cameruneze de Fotbal (Fecafoot), cu o suspendare de şase luni de la meciurile selecţionatelor naţionale din Camerun.

Fostul mare atacant camerunez Samuel Eto’o s-a plâns de arbitraje în timpul Cupei Mondiale feminine U20, care s-a desfăşurat în luna septembrie, iar FIFA l-a pedepsit.

În comunicatul de presă emis de Comisia de disciplină a FIFA, decizia este explicată prin încălcarea articolelor 13 (comportament ofensiv şi încălcări ale principiilor fair-play-ului) şi 14 (proasta conduită a jucătorilor şi oficialilor) din codul său disciplinar: „Sancţiunea a fost impusă în legătură cu meciul din optimile Cupei Mondiale feminine U20, dintre Brazilia şi Camerun, disputat la Bogota, Columbia, pe 11 septembrie 2024”, se arată în comunicat.

După această înfrângere a echipei sale (scor 1-3), înfrângere sinonimă cu eliminarea din turneu, Samuel Eto’o s-a plâns de arbitraj, iar organismul mondial l-a sancţionat

Suspendarea lui Eto’o survine într-un moment dificil pentru preşedintele Fecafoot, aflat deja în conflict cu Ministerul Camerunez al Sporturilor, dar şi cu selecţionerul naţionalei cameruneze, belgianul Marc Brys.

 

Marcel Ciolacu: România, în viitorii cinci ani, va fi în primele zece PIB-uri ale Europei. Vom depăşi Austria, anul viitor

CS Universitatea Craiova – Unirea Slobozia, scor 3-0