Filmările violurilor eroinei feminsite Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe

Pentru prima dată, mai multe clipuri video şi fotografii au fost difuzate vineri, în prezenţa publicului, la aşa-numitul proces al violurilor din Mazan, relatează AFP. Revenind asupra deciziei iniţiale a preşedintelui său, Roger Arata, tribunalul penal din Vaucluse a decis, după o lungă dezbatere între părţi, că imaginile difuzate în timpul acestui proces vor fi de acum înainte difuzate în prezenţa presei şi a publicului.

Dominique Pelicot, în vârstă de 71 de ani, a înregistrat video multe dintre infracțiunile comise împotriva fostei sale soții și a recunoscut acuzațiile aduse împotriva sa. Cu toate acestea, alți 50 de bărbați sunt acuzați de viol alături de el, iar înregistrările video sunt considerate dovezi semnificative în acest caz.

Judecătorul a anunțat vineri că, înainte de vizionarea imaginilor, va exista un anunț în sala de judecată „prin care li se va permite persoanelor sensibile și minorilor să părăsească sala”. El a adăugat că probele video proiectate vor fi difuzate doar atunci când vor fi „strict necesare pentru expunerea adevărului”, la cererea uneia dintre părți.

Publicul francez a fost șocat de numărul de bărbați implicați în acest caz. Poliția a reușit să identifice doar 50 de suspecți din cei 83 care au apărut în videoclipurile lui Dominique Pelicot. Vârstele lor variază între 26 și 68 de ani, iar bărbații provin din toate categoriile sociale: pompieri, farmaciști, muncitori și jurnaliști. Mulți dintre ei sunt tați și soți.

Dintre ceilalți bărbați acuzați, doar 15 recunosc violul, iar toți ceilalți recunosc doar participarea la acte sexuale.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Israelul nu a oferit asigurări că nu va viza instalaţiile nucleare ale Iranului, a declarat pentru CNN un oficial de rang înalt al Departamentului de Stat

Dacia se luptă să-și mențină supremația – Reduceri importante de prețuri la Duster și Spring, în premieră