Firea: 8 din 10 pensionari vor beneficia de a doua majorare a pensiei din acest an. Peste 3,8 milioane de români vor primi pensii majorate în medie cu 26,65%, adică aproape 622 de lei

Opt din 10 pensionari vor beneficia de a doua majorare a pensiei din acest an. Peste 3,8 milioane de români vor primi pensii majorate în medie cu 26,65%, adică aproape 622 de lei, anunţă europarlamentarul PSD Gabriela Firea, fost ministru al Familiei, care precizează că pensiile cresc cu peste 40% în 2024.

”Veşti bune pentru seniorii României! 3,8 milioane de pensionari primesc mai mulţi bani, din septembrie!  8 din 10 pensionari vor beneficia de a doua majorare a pensiei din acest an. Peste 3,8 milioane de români vor primi pensii majorate în medie cu 26,65%, adică aproape 622 de lei. Dacă adunăm cu indexarea de 13,8% de la începutul anului, pensiile cresc cu peste 40% în 2024!”, scrie Firea pe Facebook.

Ea afirmă că sunt eliminate inechităţile, iar de la 1 septembrie 2024, pentru muncă şi contribuţii egale se vor acorda pensii egale, adăugând că este prima recalculare a tuturor pensiilor din sistemul public din România.
Conform lui Firea, peste 90.000 de pensionari vor primi mai mult decât indemnizaţia minimă.

” Aceste schimbări majore aduc echitate şi recunoaştere pentru toţi cei care au muncit şi contribuit de-a lungul vieţii”, conchide fostul ministru.

 

Ed Sheeran a cântat alături de Taylor Swift pe Wembley în cadrul Eras Tour – VIDEO

Toyota ar putea fi primul dintre producători auto tradiţionali care să abandoneze maşinile pe benzină pentru cele hibride