Firma care a îngropat Timișoara în gunoaie lovește iar: 13 șoferi au furat 70 de tone de motorină!

În urma verificărilor, s-a dispus deschiderea unei anchete penale împotriva a 13 bărbați pentru infracțiunea de furt și a unui bărbat pentru gestiune frauduloasă. Aceștia sunt acuzați că au sustras aproximativ 70 de tone de carburant.

Pentru a aduna probe, poliția a organizat acțiuni de prindere în flagrant, oprind mai multe autovehicule ale societății. În timpul perchezițiilor făcute la autoturismele a trei șoferi, a fost descoperită și confiscată o cantitate de 160 de litri de combustibil.

Poliția continuă investigațiile pentru a stabili întreaga amploare a activităților ilegale și pentru a lua măsurile necesare.

Scandalul care a lăsat Timișoara plină de gunoaie este unul penal, cu încrengături mafiote. Povestea depășește scenariul unui film, conform unor informații pe surse obținute în excusivitate de știripesurse.ro. În vara acestui an, timișorenii au fost notificați să își țină gunoiul în case, fiindcă Retim, compania cu care Primăria Timișoara are contract pentru ridicarea gunoiului, și la care Consiliul Local Timișoara este și acționar, nu poate munci la capacitate maximă. Angajații au fost în grevă, sub pretextul că nu au primit banii pe ore suplimentare și că ar fi terorizați de șefi!

Mafia gunoaielor a paralizat colectarea

Gunoierii care ridicau deșeurile din zona centrală au refuzat să mai intre la muncă, pretextând că sunt supravegheați obsesiv. De fapt, la mijloc e un scandal cu spăgi uriașe. Un simplu gunoier care ridica pubele în zona centrală a orașului ajunsese să plece lunar acasă cu mii de euro din spăgi. Metoda era una simplă. Companiile din centru avea contracte pentru ridicarea unor cantități mici de gunoi, însă în realitate produceau mult mai mult. Ca să nu achite ridicarea prin facturi, patronii le dădeau șpăgi de câteva sute de lei gunoierilor care ridicau pubelele. Cantitățile nefacturate erau trecute în mod fals ca provevind din rampe clandestine din oraș și decontate de la Primăria Timișoara. Practic, administrația Fritz a ajuns să plătească din banii ei ilegalitățile unor patroni din zona centrală a Timișoarei. Ca o pură coincidență, facturile RETIM către populație au crescut vertiginos, sub pretextul scumpirii colectării.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Primarul general al Capitalei: Sunt foarte optimist că anul ăsta o să reabilităm 70 de kilometri de conducă pe reţeaua principală de termoficare / O să fie avarii numai că ele vor fi mai puţine

VIDEO Daniel Băluță: Planșeul de la Piața Unirii se poate prăbuși! Nu ne permitem o tragedie! Trebuie să acționăm urgent!