Fiul unui candidat la alegerile prezidenţiale din Ecuador, ținta unui atac armat

Vehiculul a fost lovit de şase gloanţe, dintre care trei l-au rănit pe şofer, cu toate acestea el fiind „în afara pericolului”, a indicat duminică după-amiaza comandantul general al poliţiei, Fausto Buenano, pe contul de X al Ministerului de Interne.

Fiul lui Jairala călătorea cu logodnica lui şi un grup de prieteni şi toţi sunt „sănătoşi”, a declarat pe X într-o înregistrare video Jairala, fost prefect al provinciei Guayas, a cărei capitală este Guayaquil. El este candidat la alegerile prezidenţiale din 2025 pentru partidul Centrul Democrat.

Focurile de armă au fost trase după ce şoferul a încercat să evite un jaf, conform teoriei poliţiei, pe baza mărturiilor culese de la cei apropiaţi.

Din 2023, mai mult de zece politicieni au fost asasinaţi în Ecuador. Un alt candidat la preşedinţie, jurnalistul Fernando Villavicencio, cunoscut pentru anchetele asupra funcţionarilor de rang înalt, companiilor şi liderilor criminali, a fost împuşcat cu mai multe focuri de armă.

Ecuadorul plăteşte un greu tribut infiltrării statului de către organizaţii ilegale şi traficului de droguri, cu un record de 47 de omucideri la 100.000 de locuitori în 2023 faţă de 6 la 100.000 de locuitori în 2018.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Un preot mexican, renumit pentru lupta sa pentru drepturile omului, a fost ucis de indivizi înarmați

Teroarea pune stăpânire pe Beirut: Israelul amenință cu atacuri directe asupra Hezbollah, iar sute de oameni părăsesc orașul