Florin Roman: PNL va avea două evenimente, unul de lansare a programului de guvernare şi unul pentru lansarea programului prezidenţial

Deputatul PNL Florin Roman a declarat, luni, că PNL va avea două evenimente, unul de lansare a programului de guvernare şi unul pentru lansarea programului prezidenţial al lui Nicolae Ciucă. El a prezentat şi principalele promisiuni din programul de guvernare al PNL, şi anume păstrarea cotei unice de impozitare, fără majorări de taxe şi impozite şi creşterea eşalonată a contribuţiei la Pilonul 2 de pensii.

”Partidul Naţional Liberal va avea două evenimente. Unul de lansare a programului de guvernare şi unul de lansare a programului prezidenţial”, a anunţat Florin Roman, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că PNL se opune cotei progresive şi va merge în continuare pe cotă unică, pentru că fiecare român trebuie să înţeleagă că o cotă progresivă înseamnă să i se ia câteva sute de lei din buzunar. ”A doua măsură, noi susţinem creşterea eşalonată a contribuţiei la Pilonul 2 de pensii, ceea ce înseamnă pentru salariaţii activi o medie de circa 100.000 de lei, în momentul în care îndeplineşte vârsta standard de pensionare şi va avea acest beneficiu suplimentar, pe lângă pensia ocupaţională”, a subliniat Roman.

Deputatul PNL a mai spus că o altă măsură care se va regăsi în programul Partidului Naţional Liberal este aceea de a bloca noi majorări de impozite şi taxe.

”Noi considerăm că trebuie lărgită baza de impozitare şi reduse cheltuierile bugetare”, a spus Roman.

”O altă măsură în domeniul economic pe care o veţi regăsi în programul Partidului Naţional Liberal se referă la opoziţia partidului nostru faţă de scăderea plafoanelor pentru microîntreprinderi, pe care domnul Ciolacu le-a negociat în momentul în care a discutat despre pensii. Vă rog să verificaţi că e o minciună atunci când se spune că a fost prins în PNRR. Nu există aşa ceva. Există o înţelegere atunci când a fost făcută discuţia de către domnul Ciolacu şi ministrul Muncii, pe legea pensiilor”, a completat Roman.

Florin Roman spune că sunt situaţii diferite, problemele din justiţie ale liberalilor de la Iaşi, Florin Alexe şi Mihai Chirica, şi cazul lui Nelu Tătaru: PNL a votat de fiecare dată pentru ridicarea imunităţii parlamentare

Tulcea: Bărbat amendat după ce câinele său a intrat în curtea vecină şi a rănit o pisică şi un alt câine