Florin Spătaru: Consensul tripartit, o necesitate pentru România

Consilierul de stat, Florin Spătaru, a salutat recent, pe pagina sa de Facebook,  consensul obținut între PSD, sindicate și patronate, subliniind importanța colaborării în perioada actuală.

La ultima rundă de consultări organizate în cadrul campaniei „Ce-ți dorești tu pentru România!”  derulată în ultima perioadă de PSD, s-a ajuns la o concluzie esențială: România nu își permite creșteri de taxe în perioada următoare.

În cadrul consultărilor publice, organizate de PSD cu scopul ca ideile înaintate de partenerii de dialog să fie luate în considerare în elaborarea Programului de guvernare ce va fi propus de PSD pentru legislatura 2025-2028 s-au desprins mai multe soluții, rezumate de Florin Spătaru în postarea sa de pe Facebook, astfel:

”O guvernare care urmărește dezvoltarea economică și echilibrarea bugetară pe termen mediu și lung trebuie să pună accentul pe stimularea investițiilor și a activităților economice, concomitent cu întărirea disciplinei fiscale și creșterea gradului de conformare din partea contribuabililor.

De asemenea, încurajarea muncii, creșterea productivității și reducerea poverii fiscale la nivelul salariaților sunt soluții corecte pentru susținerea dezvoltării economice. ”

În același timp, consilierul de stat, care a fost și ministru al Economiei, menționează: ”Vreau să cred că în urma concluziilor de astăzi și a angajamentelor luate, patronatele și sindicatele vor veni cu acele propuneri cu valoare adăugată pe care departamentele de specialitate ale PSD le vor sintetiza, astfel încât să se regăsească într-o mare măsură în Programul de guvernare pe care PSD îl construiește pentru perioada 2025 – 2028 și care va fi prezentat în contextul alegerilor parlamentare și prezidențiale.

Întotdeauna am apreciat dialogul onest și constructiv cu partenerii din zona societății civile, a sindicatelor și a patronatelor. Toată această perioadă de consultări publice organizate de PSD în cadrul campaniei „Ce-ți dorești tu pentru România!” a confirmat că în România există dorință de a ne uni forțele într-un proiect de țară prin care să ne dezvoltăm economic, să creștem nivelul de trai și să prosperăm.”

Sursa foto: Florin Spătaru

Ceasurile care dau ORA EXACTĂ în stil și tehnologie: Seria HUAWEI WATCH GT 5

Premierul Republicii Moldova: E important nu doar să avem un vot câştigător la referendum, ci şi să obţinem un scor mare