“Plăgile muşcate au fost importante şi au afectat membrele superioare şi inferioare ale pacientei. Ea a necesitat toaleta plăgilor în serviciul de chirurgie plastică şi administrarea atât a vaccinului, cât şi a serului antirabic. În urma analizelor, rabia a fost confirmată, iar din acest focar alte patru persoane au necesitat vaccinare”, a spus dr. Florin Roşu.
El a precizat că s-au înmulţit focarele de rabie din judeţ, iar speciile de animale care sunt purtătoare se diversifică.
De la începutul anului, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi au fost confirmate 27 de focare, iar 900 de persoane au necesitat profilaxia antirabică.
“Facem din nou apel către populaţie de a evita animalele domestice sau sălbatice care prezintă un comportament anormal. Îndemnăm populaţia să informeze imediat medicii veterinari şi Direcţia de Sănătate Veterinară, dacă se confruntă cu astfel de animale. Dacă se întâmplă să fie muşcaţi de animale, să se adreseze imediat Spitalului de Boli Infecţioase pentru a beneficia de consult de specialitate şi tratament corespunzător atât al plăgii, cât şi iniţierii profilaxiei antirabice”, afirmă dr Florin Roşu.