Administraţia Fondului pentru Mediu a aprobat fonduri de peste 2,5 milioane lei, care vor fi acordate populaţiei pentru instalarea de garduri electrice sau alte dispozitive similare. Acest demers are drept scop prevenirea incidentelor şi a pagubelor provocate de animalele sălbatice în gospodăriile românilor. Prin acest program, persoanele fizice pot obţine până la 15.000 de lei pentru achiziţia şi instalarea de sisteme moderne de protecţie a locuinţelor, culturilor agricole şi familiilor aflate în zone cu risc ridicat.
Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a publicat vineri, 23 mai, prima listă cu dosare aprobate în cadrul Programului privind protecţia speciilor de faună sălbatică, destinat gospodăriilor din România.
Potrivit AFM, programul sprijină persoanele fizice pentru instalarea de garduri electrice sau alte dispozitive similare, menite să prevină incidentele şi pagubele provocate de animalele sălbatice.
AFM a aprobat 218 dosare de finanţare, în valoare totală de 2.555.707 de lei, iar pentru alte 308 dosare au fost solicitate clarificări de remediere pentru a putea fi aprobate în perioada următoare.
„Ne dorim să oferim comunităţilor locale un sprijin real şi eficient pentru a preveni incidentele cauzate de animalele sălbatice. Este o măsură concretă de protejare a vieţii şi a bunurilor, dar şi un pas important pentru echilibrul dintre om şi natură”, a declarat Florin Bănică, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu.
Prin acest program, persoanele fizice pot obţine până la 15.000 de lei pentru achiziţia şi instalarea de sisteme moderne de protecţie, menite să asigure siguranţa locuinţelor, culturilor agricole şi a familiilor aflate în zone cu risc ridicat, menţionează sursa citată.
Programul privind protecţia speciilor de faună sălbatică are alocat un buget de 70 milioane lei.
Lista completă a solicitanţilor aprobaţi este disponibilă pe site-ul AFM, la secţiunea dedicată Programului pentru protecţia speciilor de faună sălbatică.