Forțele kurde din Siria neagă orice legătură cu atacul de la Ankara

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că atacatorii s-au infiltrat din Siria vecină, promițând că nu va exista nicio încetinire în lupta împotriva militanților kurzi.

„Am deschis o anchetă internă și pot confirma că niciunul dintre atacatori nu a intrat în Turcia de pe teritoriul sirian”, a declarat Mazloum Abdi, șeful Forțelor Democratice Siriene (SDF).

SDF este o forță susținută de SUA care a condus lupta împotriva grupării Stat Islamic în ultimele sale fortărețe din Siria, înainte de înfrângerea sa teritorială în 2019.

Gruparea este dominată de Unitățile de protecție a poporului kurd (YPG), considerate de Ankara drept o ramură a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), aflat în afara legii, care a revendicat atacul de la Ankara.

„Nu avem nicio legătură cu acest atac care a avut loc la Ankara”, a declarat Abdi sâmbătă. „Câmpurile noastre de luptă sunt în interiorul teritoriului sirian”, a adăugat el.

Atacurile turcești asupra Siriei, controlate de kurzi, au ucis 15 civili și doi luptători de miercuri până acum, potrivit lui Abdi.

Sursa: www.stiripesurse.ro

OSCE salută organizarea alegerilor parlamentare din Georgia, dar denunţă cazuri de coerciţie a unor alegători

Rareş Bogdan: Sorin Grindeanu, mai arogant decât Adrian Năstase, o să-l vedeţi, dacă nu suntem atenţi, la Palatul Victoria. La SRI, pe cel mai grobian politician, Mihai Tudose / O să vă sfideze, o să vă ameninţe, o să vă dea copiii afară din serviciu