Fostă deputată, despre cum și-ar fi numit Ioana Ene Dogioiu editorialul despre cazul Anastasiu dacă nu ar fi fost purtător de cuvânt la Guvern

#image_title

”’OPT ANI DE MITĂ ȘI UN FOTOLIU DE MINISTRU’. Așa și-ar ar fi intitulat Ioana Ene Dogioiu, editorialul, dacă nu ar fi fost purtătorul de cuvânt al Guvernului și în locul lui Anastasiu ar fi fost un ministru PSD. Asta spune ChatGPT…”, a scris Steluța Cătăniciu.

Reamintim că în scandalul care îl vizează pe vicepremierul Dragoș Anastasiu legat de faptul că a dat mită 8 ani de zile unei inspectoare ANAF pentru a scăpa de controale, premierul Ilie Bolojan nu a ieșit public pentru a-și exprima opinia în ceea ce-l privește pe omul său din Guvern.

Prim-ministrul s-a rezumat la a da un mesaj, vineri, prin purtătoarea de cuvânt Ioana Ene Dogioiu.

„Vicepremierul Dragoș Anastasiu nu a avut calitate de denunțător, învinuit, inculpat, condamnat în dosarul DNA soluționat prin Hotărârea 1258/2023. Singura sa calitate a fost aceea de martor. A fost audiat în această calitate de procurori și judecători care nu au considerat că sunt întrunite condițiile pentru schimbarea acestei unice calități.

Dosarul penal s-a încheiat prin hotărâre defintiva. Circumstanțele cazului nu au nicio legătură cu calitatea de vicepremier și cu atribuțiile dlui Dragoș Anastasiu”, a spus Dogiou.

Direcția Națională Anticorupție a transmis, sâmbătă, un comunicat de presă în care arată că Dragoș Anastasiu și partenerul său de afaceri au avut calitatea de martori denunțători, în dosarul mitei date la ANAF. Reacția vine după ce vicepremierul a anunțat pe Facebook că va cere DNA „copia presupusului denunț”, susținând că a fost doar martor în dosar.

„La data de 02 februarie 2018, cei doi reprezentanți ai societății SC Touring Eurolines SA s-au prezentat, din proprie inițiativă, fără apărător, la sediul DNA cu un denunț deja redactat pe numele unuia dintre ei. Aceștia au fost audiați în aceeași zi de procurorul de caz, atribuindu-li-se calitatea de martori denunțători.

Calitatea de martor denunțător este strâns legată de informațiile utile aduse la cunoștința organului de urmărire penală, în orice formă (denunț/declarație de martor), înainte ca acesta să fi fost sesizat.

Detaliile cuprinzătoare oferite de cei doi au fost valorificate și au condus la trimiterea în judecată și, ulterior, la condamnarea inculpatei Burlacu Angela Georgeta, ambii fiind considerați de procurorul de caz martori denunțători, beneficiind de prevederile legale aplicabile în această situație, respectiv art. 290 alin. 3 din Codul Penal și art. 292 alin. 2 din Codul Penal”, transmite DNA.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Ecuadorul a expulzat sute de deţinuţi columbieni

Obiectele care golesc portofelul: doar oamenii risipitorii le țin prin casă