Fosta împărăteasă a Japoniei urmează să fie operată după ce a suferit o fractură de femur

„A căzut în reşedinţa sa şi a acuzat dureri, iar o vizită de control a fost astfel programată la spital pentru luni”, a precizat purtătorul de cuvânt al Agenţiei Imperiale, Katsuyoshi Nakamura.

Confirmând informaţiile vehiculate în presa locală, un alt purtător de cuvânt, Kazuhiro Jibuki, a declarat puţin mai târziu pentru AFP că fosta împărăteasă va fi operată marţi la Spitalul Universitar din Tokyo, după ce medicii au identificat o fractură la femurul său drept.

Aceasta va fi prima spitalizare a fostei împărătese Michiko după anul 2019, când a fost operată de un cancer mamar diagnosticat într-un stadiu incipient.

Soţul ei, fostul împărat Akihito, a renunţat în mod oficial la atribuţiunile sale în 2019, devenind primul împărat care a abdicat în ultimii 200 de ani în cadrul celei mai vechi monarhii din lume.

De-a lungul domniei lor, Akihito şi Michiko – care va împlini 90 de ani pe 20 octombrie – au contribuit la modernizarea unei monarhii japoneze ancorate în tradiţie, printr-o mai mare apropiere de supuşii lor, o decizie care a ajutat cuplul imperial să devină foarte popular.

Născută în 1934 la Tokyo, Michiko a fost prima femeie din popor care s-a căsătorit cu un moştenitor al tronului Japoniei. Cei doi s-au cunoscut în timpul unui turneu de tenis şi s-au căsătorit în 1959 în cadrul unei ceremonii intens mediatizate.

Fosta împărăteasă l-a născut în 1960 pe Naruhito, precum şi pe un al doilea fiu, în 1965, prinţul Akishino.

Michiko şi soţul ei au câştigat în notorietate şi datorită prezenţei lor alături de supravieţuitorii unor catastrofe naturale, aşa cum s-a întâmplat în special după tsunamiul din 2011 care a devastat zone întinse din estul Japoniei.

Luminile la Turnul Eiffel se vor stinge în această seară în memoria victimelor atacului din 7 octombrie

Ce se întâmplă cu plata pensiilor în luna octombrie – Anunț de la Casa de Pensii pentru aproximativ 2,5 milioane de pensionari