Fostul șef al PSD Constanța, atac fără precedent la adresa lui Geoană, după ce l-a acuzat de trădare: ‘Nu pot să mint și să tac’

 

Prezent în emisiunea lui Cătălin Măruță, Mircea Goană, actual candidat independent la președinția României, a vorbit despre momentul alegerilor prezidențiale din 2009, când a pierdut în fața lui Traian Băsescu. Legat de acel moment, Mircea Geoană a declarat că a fost trădat de mulți oameni din PSD – care, teoretic, îi erau apropiați -, iar planul din culise a început la Constanța. „Cam toți cei care ‘au trântit meciul’ (n.r. scrutinul prezidențial din 2009) au ajuns într-o zonă nu prea plăcută a democrației. Nu le dau numele, nu vreau să fac acuzații fără probe. Cine a condus județul Constanța în 2009, de acolo s-a început“, a lăsat să se înțeleagă Mircea Geoană.

În 2009, Constanța era condusă de PSD prin cei doi ‘grei’: primarul Radu Mazăre și președintele CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, care aveau în mâini și frâiele partidului pe plan local.

Din penitenciar, fostul șef al CJ Constanța și al Organizației Județene a PSD, Nicușor Constantinescu, a reacționat, înfierând afirmațiile făcute de Geoană.

„Afirmațiile domnului Mircea Geoană de zilele trecute, din emisiunea de la Pro TV, prin care acesta acreditează ideea că la alegerile prezidențiale din 2009 a fost ,,trădat” de mine și organizația de la Constanța reprezintă o minciună. Este nedemn din partea fostului președinte al PSD și actual candidat independent la alegerile prezidențiale să vorbească astfel despre o echipă care l-a susținut din toate puterile în acea campanie, care i-a organizat la Adamclisi, cu 4 zile înainte de turul II al alegerilor, un eveniment de amploare la care au participat mii de persoane (important de reținut și faptul că a fost transmis în direct pe TVR!). Aceasta este doar una dintre acțiunile din acea campanie electorală pe care vreau să le amintesc.

,,Trădare, trădare, dar să știm și noi”, domnule Geoană, așa cum v-am întrebat chiar în biroul dumneavoastră de la Senat în timpul campaniei electorale…“, scrie Nicușor Constantinescu pe pagina sa de Facebook.

Nicușor Constantinescu, reacție din spatele gratiilor

Nicușor Constantinescu a fost condamnat definitiv, în iulie 2019, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la zece ani de închisoare, fiind acuzat că a plătit 30 de milioane de lei din bugetul CJ pentru proiecte care nu s-au realizat, printre care plantarea de perdele forestiere. Acesta este doar unul dintre dosarele din „palmaresul” lui Nicușor Constantinescu, acesta fiind condamnat în alte trei mega-procese: 5 ani de închisoare în Dosarul Retrocedărilor din Constanța; 5 ani în Dosarul finanțărilor blocate la Centrul Militar Zonal și 4 ani pentru elicopterul SMURD prăbușit în Lacul Siutghiol.

„P.S.: Ar fi multe de spus, însă din respectul pe care i-l port fostului meu coleg, mă opresc aici. Cred că este deja prea mult, după ce am fost sacrificat și condamnat pentru abuz în serviciu, făcut prin hotărâre de Consiliu Județean, să fiu numit și ,,trădător”. Cei aproape 8 ani și jumătate petrecuți după gratii nu mi-au schimbat caracterul: nu pot să mint și să tac“, conchide Nicușor Constantinescu postarea sa.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Cei trei fraţi dispăruţi din judeţul Hunedoara şi tatăl lor, depistaţi în Serbia de către poliţişti / Sunt în custodia autorităţilor / Copiii, în afara oricărui pericol – FOTO

UPDATE / VIDEO A apărut un nou clip cu cei trei copilași dispăruți: ‘Am ajuns la o mare!’ / Ultimele date de la anchetatori