Fotbal: Carlo Ancelotti a atins borna de 300 de meciuri ca antrenor al echipei Real Madrid

Italianul Carlo Ancelotti a atins borna de 300 de meciuri ca antrenor al echipei de fotbal Real Madrid, marţi seara, cu ocazia victoriei obţinute de elevii săi în faţa formaţiei Deportivo Alaves (scor 3-2), în campionatul Spaniei.

Ancelotti, în vârstă de 65 de ani, a devenit cu această ocazie tehnicianul care a reuşit cea mai lungă serie de meciuri fără înfrângere în La Liga (39) din istoria clubului „blanco”, conform grupării madrilene.

Sub conducerea lui „Carletto”, aflat la cel de-al doilea său mandat la cârma Realului, echipa din capitala Spaniei a disputat 197 de meciuri în campionatul Spaniei, 64 în Liga Campionilor şi 24 în Cupa Regelui, 8 în Supercupa Spaniei, 4 la Cupa Mondială a Cluburilor şi 3 în Supercupa Europei.

Carlo Ancelotti a cucerit cu Real Madrid trei trofee ale Ligii Campionilor, două titluri de campion al Spaniei, două Cupe ale Regelui, două Supercupe ale Spaniei, două Cupe Mondiale ale cluburilor şi două Supercupe ale Europei.

Spaniolul Miguel Munoz este antrenorul care a condus-o pe Real Madrid în cele mai multe meciuri (605), în timp ce Ancelotti ocupă locul secund în această ierarhie (300 de meciuri), în faţa altor tehnicieni de succes din istoria clubului madrilen, precum francezul Zinedine Zidane (263 de meciuri) şi spaniolul Vicente del Bosque (248 de meciuri).
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Teodor Ciobanu, editor online: Simona Aruştei)

Sursa: www.agerpres.ro

Viorel Jinga: Peste 8% din populaţia României este înscrisă în tabloul bolilor pulmonare

Fotbal: Victorie la limită pentru Real Madrid în campionatul Spaniei