Fotbal: Clubul Benfica Lisabona, inculpat pentru corupţie (presă)

Justiţia portugheză a acuzat oficial societatea care manageriază clubul de fotbal Benfica Lisabona pentru acte de corupţie comise între 2016 şi 2019, având ca scop trucarea de meciuri în favoarea acesteia, au informat marţi mai multe organe de presă locale, în timp ce clubul a dat asigurări că se va apăra de aceste „acuzaţii nefondate”, scrie AFP.

„Benfica şi avocaţii săi vor analiza în detaliu acuzaţiile care au fost aduse grupării”, a reacţionat clubul într-un comunicat de presă, precizând că suspiciunile se referă la „acte presupuse atribuite fostului său preşedinte şi unui fost consilier”.

Principalul învinuit este Luis Filipe Vieira, care a condus clubul timp de 18 ani până la arestarea sa în iulie 2021, ca parte a unui alt dosar legat de abuz de încredere şi fraudă.

Într-un al treilea caz, compania care administrează Benfica şi câţiva dintre directorii săi au fost acuzaţi anul trecut de fraudă fiscală pentru că ar fi emis facturi false.

Acum, Ministerul Public a întocmit un rechizitoriu legat în special de suspiciuni de corupţie, conform presei locale.

„Benfica se va apăra, fără ezitare, de toate acuzaţiile nefondate”, a comunicat clubul portughez.

Luis Filipe Vieira, fost preşedinte al clubului Benfica Lisabona, a fost inculpat în 2018 pentru trafic de influenţă, în cadrul unei operaţiuni anticorupţie care a afectat imagina celei mai populare echipe de fotbal din Portugalia.

Vieira a fost inculpat din cauza suspiciunilor de trafic de influenţă. Operaţiunea efectuată de Ministerul Public şi unitatea de luptă împotriva corupţiei, din cadrul poliţiei judiciare, a condus la acel moment arestarea a cinci persoane, între care doi avocaţi şi un ofiţer din sistemul judiciar, precum şi inculparea altor şase persoane, dintre care doi judecători.

În cadrul acestei anchete pentru corupţie, obţinere de avantaje ilegale, spălare de bani, trafic de influenţă şi fraudă fiscală agravată, autorităţile au efectuat 30 de percheziţii, inclusiv la Curtea de Apel din Lisabona. AGERPRES/(AS- autor: Adrian Drăguţ, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)

Ambasadorul Ungariei, convocat de autoritățile de la Teheran

Sebastian Burduja, după ce partidul a decis că va deschide lista PNL Bucureşti la Camera Deputaţilor: Vom continua să construim România Viitorului, care trebuie să fie în 3D: democratică, dezvoltată şi demnă